Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

5+1 fontos témakör kismamáknak

Írta: Verona  |  2019. április 11.


A babavárás időszakában elsősorban önmagunkra és kisbabánkra kell vigyázni, hiszen magzatunk teljes kiszolgáltatottságban van szívünk alatt. Olyan érzelmeken megy keresztül, amin mi! Ha nincs egyben testünk, lelkünk, nem vagyunk kiegyensúlyozottak, magzatunk sem lesz az. Tehát legyünk fantasztikus kismamák! 
Ha tudatosan, rendszerben éljük életünket, nyugodt, kiegyensúlyozottan fejlődik kisbabánk is! Mi a legfontosabb 5+ 1 témakör, amit érdemes előre körüljárnunk?

1. Étkezés - nem minden táplál, amit megeszünk

Kisbabánk a fejlődéséhez szükséges tápanyagot mindenképp megkapja tőlünk, de azt nekünk folyamatosan pótolni kell! Tudnunk kell, mit együnk, mit igyunk, melyek a kerülendő, esetleg tiltott ételek, italok. Az étkezéseinkben sokkal több odafigyelésre lesz szükségünk, mint eddig.

2. Rostokkal a kényelemért

Nemcsak a vitaminok nyomelemek miatt szükséges a több figyelem étkezéseink során, hanem a rostok miatt is, melyek segítenek megelőzni az úgynevezett „kismama székrekedést”.

3. A rendszeres mozgás titkai

megelőzésben a rostok mellett segít a rendszeres mozgás is. Nem mindegy milyen mozgást végzünk és az sem, hogy mennyit! A friss levegő manapság nem azt jelenti, amit régen, főleg a nagyvárosokban nem! Tehát a friss levegőn való sétáláskor gondoljunk arra, hogy HOL sétálunk. Az autók kipufogógázával teli utcákat, főutcákat kerüljük. Ha nincs módunk erre, mert se égen, se földön nincs „tiszta levegő” a környéken, akkor azt a napszakot válasszuk, amikor nincs csúcsforgalom. Nem igazán kellenek a nehézfémek (ilyenkor pláne nem) a szervezetünknek.

4. A víz ereje

A bevitt folyadék mennyisége és főleg minősége sem mindegy. Igyunk vizet és kerüljük a sok adalékanyaggal telített, cukros, szénsavas valamiket. Nem oltják a szomjunkat igazán, és még a gyomrunk is éghet tőle. 

5. Egészséges szokások

Babaváráskor lehet, hogy többször van „újratervezés”, előfordulhat, hogy egy-két rossz szokásunkról is le kell mondanunk és egészségesebb szokásokat felvennünk, de tudjuk, hogy érdemes. Más az állapotunk, másként kell élnünk! De ez a más, ez sokkal egészségesebb, sokkal fittebb, sokkal jobban értünk van, lesz, mint a megszokott!

+1 témakör

Nem említettem még, ami miatt IS érdemes az egészséges életmódot követnünk. Ez a nőiességünkhöz tartozik. Nők vagyunk, leszünk mindörökre, így fontos, hogy testünk megőrizze rugalmasságát, bőrünk simaságát, női szépségét. Ne engedjük, hogy kialakulhassanak az ún. striák, a terhességi csíkok. A kialakulásukat könnyebb megelőzni, mint később azt eltüntetni! Folyadék, folyadék, mozgás, zöldség, gyümölcs, egészséges életmód… és persze a masszírozás. Ez utóbbi akkor lesz kisbabádnál nagyon aktuális, ha megszületik!! A babamasszázst nemcsak imádni fogja kisbabád, de sok-sok egyebet is nyújt majd ez neki, nektek! 

Ha magunkra és magzatunkra tudunk figyelni, életünk legcsodásabb időszakában, tudatosan, felelősséggel, most még nem is sejtjük mi mindent nyerünk vele!

Ha szeretnéd a részleteket megtudni, hogy mi mindent gyűjtöttünk Neked össze a témakörön belül, az egészséges ételektől kezdve, a vitaminokon át, a terhes torna videókig, akkor  mindent megtalálsz az 5+1 témakörben!

Kellemes, boldog babavárást kíván Nektek Sangita!

 

Vendégírónk honlapját ITT találjátok, sok hasznos információval a kismamaságról és a masszázsról! 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

GLS szállítási díjak emelkedése

2020. április 03.

A szállítmányozó futár cégünk áremelést érvényesített szerződéses partnerei felé, így április elsejétől az általunk felszámított szállítási költség is emelkedik.

Zsolnay Piknik a gyereknapon

2015. június 02.

Idén első alkalommal rendezték meg Pécsen a Zsolnay negyedben a Zsolnay Piknik eseményt, mely karöltve a gyereknappal ideális hétvégi kikapcsolódást, színes programot nyújtott a családoknak. Abban a szerencsés helyzetben részesültünk, hogy a rendezvény keretében tartott igényes kézműves vásárra mi is meghívást kaptunk.

A böjt és a mozgás kapcsolata

2015. február 18.

Szervezetünk felfrissítése nem létezhet testünk átmozgatása nélkül, így elengedhetetlen a mozgás belső tisztulási napjaink alatt, és tavaszi felfrissülésünk során.