Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

A hidrolátumok frissítő hatása

Kategória: Aromaterápia
Írta: Hajni  |  2016. július 13.


A nyári kánikulában mindig jól esik egy finom frissítő ital, például egy limonádé, amihez az aromavizek remekül felhasználhatóak.

A forróságban a szervezetünknek igen fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitel. Én imádom a limonádét, amit magam készítek, az idény gyümölcsöknek, vagy éppen a kertem gyógynövény kínálatának megfelelően. Jelenleg borsmenta, citromfű, és még kevés levendula is virít benne.                     

A frissítő limonádé hagyományos verziója a következő:

Egy kancsóba teszek tisztított szűrt vizet, és ehhez ízlés szerint öntök friss citrom és/vagy narancs kifacsart levét, és ha bio gyümölcshöz jutottunk, akkor szeleteket is vágunk a gyümölcsökből, és héjastul azt is a kancsóba tesszük. Mentából, citromfűből, levendulából 3-4 ágacskát hozzáteszek, és hagyom állni kicsit. Aki édesszájú, egy kis mézzel ízesítheti, finom, frissítő hatású.


Az aromaterápiás változat egy kicsit változtat ezen a recepten

A citromlevet (kevés mézet) tartalmazó pohárnyi vízbe teszünk 1 kávéskanálnyi aromavizet, más néven hidrolátumot. Sok féle hidrolátummal találkozhatunk, hisz az illóolajok lepárlása során visszamarad az aromavíz, ami ugyan a lepárlás mellékterméke, de még nagyon sok hasznos anyagot tartalmaz számunkra.

A nyári frissítő italunk egyik fő növénye lehet a borsmenta, mely rendkívül hűsítő hatású. Az aromavizek közül használhatjuk a citromfüvet, a levendulát, a rózsát, vagy a narancsvirág hidrolátumot, hogy csak a legismertebbeket említsem. Ízlés szerint bármelyikből tehetünk a limonádénkba, melyből a gyerekeknek is nyugodtan adhatunk.

Én a mostani nyárra az előzőekből összeállítottam egy keveréket, és abból tettem az italomba: 1-1 rész levendula, borsmenta, citromfű, és narancsvirág hidrolátumot. Ebből egy kiskanálnyit tehetünk egy pohár citromos vízbe. Hogy a nyaralásra, strandra is könnyen magammal tudjam vinni, ezért egy 20 ml-es flakonba öntöttem, hogy bárhol könnyedén használni tudjam. 

Készítettem egy  borsmenta mentes változatot is, ezt spricnis, 20 ml-es szórófejes flakonba tettem, mert így nem csak az italunkat ízesíti, de test-permetnek is kiváló, különösen a nap által megviselt bőr számára.

Ízlés szerint próbáljuk ki, melyik aromavíz ízlik nekünk a legjobban! A webáruházban ehhez most több hidrolátum is elérhető kedvezőbb áron! Frissítő napokat kívánunk!

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Gyors medvehagymás leves

2017. március 26.

Ilyenkor tavasszal, amint kibújnak az első zöldek, rögtön ihatjuk a zöld turmixokat, amik nagyon egészségesek. Azonban ha meleg folyadékra vágyunk, akkor nekem az első számú kedvencem valamilyen zöld krémleves.

Mozogjunk! De miért is?!

2015. január 06.

A karácsonyi dínom-dánomok után, és újévi fogadalmak miatt ismét felmerül legtöbbünkben a mozgás szükségességégének gondolata. Elméletben tudjuk, hogy egészséges, és egyszerűen csak KELL, de pusztán azért, mert ez egy Tény, el fogjuk-e kezdeni?!

A hidrolátumokról, felhasználhatóságukról röviden

2016. június 15.

Ma már egyre többen használják a hidrolátumokat, de még sokan nem ismerik, hogy mi mindenre is jók igazán. Gyengéden hatnak, nagyon tiszták, gyerekeknek, idős betegeknek is bátran használhatóak.