Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Advent Fényei

Kategória: Lelkünk titkai
Írta: Sophia  |  2014. december 09.

December hónapunk sötétségbe boruló napjai mellett az Adventi időszak átminősítő ereje is elérkezett hozzánk. Gyermekeink szíve tele izgalommal, és várakozással. Örömmel bontogatják a Kalendáriumuk napi meglepetéseit, és a Mikulás hozta csomagot.

Az arcocskákon végigfutó mosolyok minket is boldoggá tesznek. Elmerengünk saját gyermekkorunk hasonlóan boldog pillanatain, vágyakozásain, és csalódottságain, mikor az áhított tárgyakat nem kaphattuk meg. Mikor az ünnepnapba a munka betolult, és a család nem lehetett igazán együtt.

Nagyon sok minden változott az elmúlt tíz évek során. Korábban (is) keveseknek volt lehetőségük arra, hogy az ünnepeket fényűző, gazdag módon ünnepeljék meg. Sok családnál nem is volt igény rá, hogy a mostanra szokássá vált karácsonyfát felállítsák, vagy különböző mértékű és méretű ajándékokkal lepjék meg egymást. A lehetőségek korlátozottabbak voltak, mostanra nőtték ki magukat igazán, még falubeliek számára is, hogy minden elérhető, megvásárolható, házhoz szállítható. Nem volt sokáig TV, vagy különleges számítógépes játék. A ruhák otthon készültek, esetleg abból az egy vagy két elérhető kisboltból származtak, ami a közelben volt. Most sokszor kényszeresen hajszoljuk a megkapható tárgyak arzenálját. Erőn felül költekezünk, mert egy kisördög azt mondja, anélkül nem lesz teljes az ünnep, nem lesz „elég”, amit tudunk adni.

Adni? Mi is igazán az ajándékozás? Minek örülünk? Mást mond erre gyermek és felnőtt: tv-n felnőtt gyermekeink újabb és újabb ajándékot szeretnének. Önzetlenebbek meg csak annyit, közénk ülhessenek, és játszhassanak Velünk! Mert mi vagyunk a legfontosabbak nekik! És mi felnőttek? Szerintem gyorsan jön a válasz: nyugalomra, békére, pihenésre vágyunk. Hogy leüljünk, és néhány órán át azt tehessük, amire máskor nincs időnk. Akár pont, hogy semmit se. Hogy reggel felkelve valami kicsit másképp legyen, mint az megszokott. Hogy környezetünk kicsit másképp mozduljon, hogy a terhek csökkenjenek, vagy elbújjanak néhány napra. Így van-e? Kiszakadni a görcsös létért folytatott harcból, hogy átélhessük igazi vágyainkat. A család melegségét, a kapott figyelem felemelő lendületét, gyermekeink őszinte kacagását, és világunk valódiságát.

Olyan nehéz ez? Ehhez nem kell semmi különös, vagy épp anyagi tőke. Egy dolog viszont kell: elhatározás, hogy megteremtsük a pillanatot! Áthangolódni arra, hogy néhány perc, vagy óra igenis kiszakítható! Ezek alatt ugyanis óriási eredményeket tudunk elérni! Néhány kedves szó, vagy meleg figyelem, önzetlenül adott segítségnyújtás, a szokások pirinyó megmozdítása felébreszti magunk és környezetünk szívében is a belső szeretetet, a változás lehetőségét, ami valójában mozgat és boldoggá tesz minket.

Az Advent a készülődésről szól, a Fény születésére való készülődésről. A mostani hetek a legsötétebbek és legnehezebbek az évben. Ösztönösen sarkallnak minket arra, hogy meglássuk valódi érzéseinket, hisz ilyenkor a legnagyobb a külső- belső feszítés. A döntés a kezünkben van, hogy kitakarítjuk-e mély fájdalmainkat, hogy kilépünk-e a napok sodrásából, hogy megnyissuk magunkat az örömnek, a belső várakozásnak/ vágyakozásnak, amit a Fény születése jelez nekünk, és karácsony éjjele koronáz meg. Ebben az időszakban az égi, angyali fülek valóban igazán nyitva vannak, hogy meghallják szívünk őszinte, szeretetteljes kéréseit. Az adventi gyertyák is azért égnek, hogy elhozzák az áldást és a fényt életünkbe, hogy rávilágítsanak belső sötétségünkre, és fényt gyújtsanak szívünkben. Lelket adjanak ahhoz, hogy megnyíljunk a világ szépségére, és hogy örömeit be tudjuk, be merjük engedni az életünkbe.

Kérjük hát bátran tiszta szívvel azt, ami nekünk igazán fontos! Aki mer szívből élni, az tudja már, hogy nincsen lehetetlen!

Áldott Adventet Kívánok Mindenkinek!

 

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Vágyaink és változásaink

2014. augusztus 29.

Tudod-e már, mire vágysz igazán? Felismerted-e, hogy nemcsak a fizikális javakról szól az élet, hanem a belső békédről is? A lelked kívánságairól, s nem a testi kényelemről?

Vízkereszt - a karácsonyi ünnep vége

2018. január 02.

Vízkereszt jeles napjához az általános köztudat leginkább a karácsonyfa lebontásának hagyományát kapcsolja, pedig az egyik legősibb keresztény ünnep, melyhez számos népszokás kötődik. Így nem csak Shakespeare művének a címéből kellene ismernünk.

Farsangi mulatság - ajándék akciók

2015. február 09.

Itt a farsang, áll a bál! De már nem sokáig, így próbáljuk kihasználni a maradék időt tavaszig. Egyenlőre még a csendes havazás kényeztet minket, hogy érezzük, még tél van. Így ne feledjék februári akciónkat sem!