Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
Szeretjük. Régóta használjuk. A leguniverzálisabb krém,amivel eddig találkoztam a baba-anya ápolásban. Használjuk popóra, fogzáskor is teszi a dolgát, használjuk szélfújta pofira, használjuk bibire,hogy gyorsan,szépen gyógyuljon, használjuk anya sarkára, kezére. Nagyszerű krém,bátran ajánlom,nem okoz csalódást! Jó ötlet volt a nagy, gazdaságos kiszerelés. Én még csavaros ajakbalzsam tubusban is el tudnám képzelni egy kis méhviasszal. Sokszor,sokat bizonyított termék.
Holisztikus Hétfő kedvezményes szállítás VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Geránium & levendula kímélő sampon normál hajra

Raktáron: nincs
x
3400 Ft
Egységár: 17,00 Ft/ml

Por, pollen, szmog és a hajhagymák természetes zsírozó hatása - sok minden megtelepedhet a hajunkban, amit mindenki szeret tisztán tartani, hiszen a hajas fejünket hajtjuk a párnára minden este. Hajunk akkor egészséges, ha egyensúlyban tartjuk, ápoljuk, de nem tisztítjuk túl, nem szárítjuk ki.

Pedig sokszor többféle terméket is felviszünk a hajunkra, hajhabot, zselét, használunk sütővasat, egyenesítőt, hajfestéket, lakkot. Az alapvető samponunk is a legtöbbször erőteljes tisztító hatással rendelkezik, melyet egyre többünknek nem bír a bőre, vagy a hajszálai. Ezért aztán gyakran hajbalzsamot is használnunk kell. A samponokban a tisztító hatást általában a szappantenzidek adják, de nem mindegy ezekből milyen típust tartalmaz egy-egy tisztálkodási termék! A legolcsóbb és egyben a leghatékonyabb, jó habzó hatásáról is ismert SLS (sodium lauryl sulfate). Sokféle információ kering, hogy ezek a tenzidek milyen károsak, irritálóak, sőt egyenesen rákot is okozhatnak, ezt egyelőre nem sikerült bizonyítani. Azt viszont jó tudnunk, hogy a tenzidek közül egyáltalán nem mindegyik káros, nem mindegyik szárít, irritál, sőt van amelyik kifejezetten bőrnyugtató hatással rendelkezik. Ha nem így lenne, nem tudnák kisbabák számára is alkalmas minősített biokozmetikumokba felhasználni őket. A tenzidek a zsíros szennyeződéseket apró micellákba csapdába ejtve távolítják el a felületről, ezért is nevezik őket felületaktív anyagoknak is. A legismertebb tenzidek a szappanokban található szappansók.

A hajra való termékeknél ezek a tenzidek fajtája sem mindegy. Általában az anionos tenzideket helyezik előtérbe a termékeknél, mivel ezek jó zsíroldó hatással rendelkeznek, jól habzanak és olcsóak. Ilyen a már említett SLS is. Erőteljes tiszító hatásuk miatt azonban gyakran irritálnak. A kationos tenzidek a hajbalzsamoknál kedveltek, mivel pozitív töltésű részük jól kötődik a haj keratinjához, így jól koncidionálnak. Gyakran ezek is irritációt okoznak.

A tenzidek többi fajtája közé tartozik az amfoter tenzid, mely töltése a kémhatástól függő. A bőr sokkal jobban tolerálja, általában kiegészítő tenzidekként lehet őket használni, segítenek a habzásban, és a cukortenzidek ideálisak babatermékekbe is. Előállításuk költségesebb. A nemionos tenzidek semlegesek, nem irritálnak. Költséges előállításuk miatt ritkábban használják őket tömegtermékeknél, viszont a gyerekeknek szánt termékekbe ezek a legjobbak. Önálló tenzidekként is használhatóak, de általában az anionos tenzidek mellé teszik őket, mérsékelni az irritációt. A hajra gyakran nem elégségesek önmagukban, különösen a zsíros hajat nem tisztítják eléggé. Ilyen tenzidek a decyl glucoside, a lauryl glucosid, coco glucoside. 


A Geránium-levendula samponban próbáltuk a lehető legkevésbé irritáló tenzideket úgy kombinálni, hogy megfelelő legyen a tisztító és az ápoló hatás egyensúlya is. Az általunk preferált gyengéd aromavizek adják a sampon alapját, melyek ritka összetevők egy samponban. Ebbe a normál és szárazabb, vastagabb hajra való samponba a levendulavíz antisztatikus és fejbőrre gyakorolt nyugtató hatását kombináltuk a geránium aromavíz hidratáló, tonizáló hatásával. Gyengédek a fejbőrhöz, és illatosak, mint egy hajvíz. Mivel ez a hajtípus nem igényel túl erős tisztítást, így ennek a samponnak enyhe a mosóhatása, így nem szárít. Alkalmas festés után is, csökkenthető a balzsam használata. 

Ápoló összetevők között találhatjuk a növényi keratint, mely a hajszerkezetben megtalálható keratinhoz hasonlóan táplálja a hajszálakat, hogy megőrizzék rugalmasságukat. Tartalmaz még panthenolt, mely nyugtat és csökkenti az irritációt. A növényi szkvalán, melyet elsősorban olívaolajból vonnak ki, anélkül segítik a hajat rugalmassá tenni, visszazsírozni, hogy elnehezítenék azt. Ebben a növényi fitoszterolok segítenek. A hozzáadott illóolajak frissé teszik a hajmosás utáni hajat, vidámabbá a használóját, enyhe antibaktériális hatással rendelkeznek. 

Próbálja ki samponunkat, ha sokat bajlódik a hajával, érzékeny fejbőrrel rendelkezik, és nem váltak be más, szilárd hajmosó termékek! Az aromavizek és a gyengéd ápoló összetevők kímélik a hajat, segítik az öntisztulást!

Összetevők: desztillált víz, bio levendula víz, bio geránium víz, decyl glucoside, coco glucoside, glyceryl oleate, növényi szkvalán, növényi keratin, panthenol, növényi glicerin, xantán, bio geránium illóolaj, bio citromos eukaliptusz illóolaj, bio levendula illóolaj, tejsav, gyöngyköles kivonat

 

 

Hozzászólások elrejtése

Hozzászólások a termékhez

A termékhez még senki nem írt hozzászólást. Legyen Ön az első!

Amennyiben szeretne véleményt írni a termékhez, kérem jelentkezzen be!