Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
Az első krém, amivel megismerkedtem a VeraNatura termékek közül és azonnal függővé tett. Pontosan azt csinálja, amit a leírás ígér. Könnyű, nem zsíros, csökkenti az irritált gyulladt bőr okozta kellemetlenségeket. Alapvető kelléke a mindennapi bőrápolásnak.
Pici Piac - a legkisebbek vására Fehérvár Holisztikus Hétfő kedvezményes szállítás VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Rovarriasztó emulzió

Raktáron: előrendelhető
x
2250 Ft

Biztosan mindenki járt már úgy, hogy lelkesen elindult kirándulni, majd az első füves átkelésnél rájött, hogy bizony a természetben (szerencsére) élnek élőlények, olyanok is, melyek okozhatnak kellemetlen tüneteket természetközeli tartózkodásunk közben. De ez ne riasszon el senkit attól, hogy minél többet menjen ki a szabadba! 

A fizikai védekezés az első módszer, amit érdemes átgondolni; hosszú nadrág, zárt cipő, szorosabb felső ruházat. A szabadon maradt bőrfelületet elég így bekenni. Vagy a környékére tiszta illóolajos párlatot fújni. Persze egy forró nyári napon kevésbé kívánjuk a sok ruhát. A legtöbb riasztóban állatokra hatásos kémiai szerek vannak, és jó ha tudjuk, főleg a trópusi területeken ezek használatosak elsősorban, elkerülendő a rovarok által terjesztett fertőzéseket.

Ha igazán előrelátóak vagyunk, kitapasztaltuk már melyik szerek azok, melyek hatásosak kullancs, vagy a szúnyogok ellen. Ha még tudatosabbak vagyunk, a címkét is elolvassuk, mit tartalmaznak. A legjobb szerek akkor működnek igazán, ha bőrre fújjuk őket és ezt a metódust megismételjük pár óránként. Ezért sem mindegy, mit is kenünk a bőrünkre, hiszen tudhatjuk már, onnan sok minden jobban felszívódik, mint az emésztésen keresztül. 

Amennyiben jól átgondoltan természetesebb alternatívát keresünk, érdemes az aromaterápiát segítségül hívni. Sokan ajánlják a tiszta citromfű (lemongrass) vagy a geránium illóolajok használatát önmagában. Ezek igen hatásosak, de azt tudnunk kell, hogy bőrre közvetlenül nem javasolt kenni őket, mert kiválthatnak kontakt allergiát, vagy életünk végéig tartó szenzibilizációt is. Legjobb, ha valamilyen hordozóolajba keverve használjuk őket, és úgy visszük fel a bőrre. Önmagukban inkább csak a ruházatra tegyünk pár cseppet, hogy a párolgó illat riassza az élősködőket (állatokra, pl. kutyára ne kenjük!!). Bőrre érdemes kiemelten a pulzuspontokat bekenni, amennyiben nem akarjuk mindenhol beolajozni magunkat. 

Az általunk készített Rovarriasztó emulzió abból a megfontolásból állt össze, hogy a megfelelő riasztó olajok és illóolajok keverékét egy olyan hordozóba tegyük, mely könnyen kezelhető, nem ragad és jól felszívódik. A bőrünkből pár óráig erősen párolognak az illatok, távol tartva elsősorban a szúnyogokat. Sűrű balatoni szúnyograj közepette teszteltük, így azt tudni kell, hogy pár szúnyog betalálhat, de a krém illatát általában nem találják túl finomnak, ami nekünk jó, mert gyorsan odébb állnak! Pár óra elteltével érdemes az emulziót újra felkenni. Az emulzió egy vékony testápoló tejnek felel meg, így egy napon töltött nap után bőrünknek különösen jól fog esni a hidratáló hatása is!

A krém alkalmas gyerekek számára, mivel nem tartalmaz olyan illóolajokat, melyek 3 éves kor alatt nem használhatóak. Azonban érdemes a piciknél csak a ruházatból kilógó testfelületet bekenni, így csökkentve a bőrükre jutó aromaterápiás anyagok mennyiségét, mivel ők erre jóval érzékenyebbek. 

A termék illóolajakat tartalmaz, használata az arra érzékenyeknél okozhat allergiás reakciókat, így mint minden egyéb terméknél először bőrpróbát kell végezni!

Az esetleges csípésekre pedig szeretettel ajánljuk közkedvelt Csípés balzsamunkat. 


Főbb összetevők: bio kókuszolaj, bio neem olaj, natúr mangóvaj, bio citromfű (lemongrass) illóolaj, erdei fenyő illóolaj, bio geránium illóolaj és egyéb illóolaj keverék

 

Hozzászólások elrejtése

Hozzászólások a termékhez

A termékhez még senki nem írt hozzászólást. Legyen Ön az első!

Amennyiben szeretne véleményt írni a termékhez, kérem jelentkezzen be!