Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Előadás a Bach-virágterápiáról a Dombóvári Herbáriumban

Kategória: Hírek
Írta: Verona  |  2014. október 10.

Szíves meghívást kaptunk a Dombóvári Herbárium előadássorozatában az októberi előadás megtartására, aminek szakértőnk örömmel tett eleget. Az előadás témaköre a Bach-virágterápia volt. A virágesszenciák ismertetésén keresztül nagyon sok téma érintésre került, ami önmagában túlmutat a virágterápián, viszont szorosan kapcsolódik azoknak a lelki folyamatoknak a megértéséhez, melyek a leginkább vezetnek betegségeinkhez. Az előadás közben megtekinthetőek és megfoghatóak voltak az esszenciákat magukba záró üvegcsék is.

A Dombóvári Herbárium a Dombóvári Városszépítő és Városvédő Közhasznú Egyesület és az általa működtetett Helytörténeti Múzeum gyógynövény-ismereti klubja. Az előadások minden hónap első péntekének délutánján vannak, ahol a beszélgetések és a foglalkozások témája a gyógynövények termesztésétől kezdve egészen gyógyhatásuk megismeréséig, és a növények mindennemű felhasználásáig terjednek. Az érdeklődőket a házigazda, Bordi Anna fitoterapeuta várja a Dombóvári Helytörténeti Múzeumban.

Itt olvasható a rövid hír az eseményről.

Fotó: http://www.whatclinic.com/holistic-health; http://completewellbeing.com/article/bach-flower-remedies/

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Értékes nedűk, avagy hogy készülnek a gyógylikőrök

2015. június 11.

Napfény. Gyümölcsök. Meleg. Jó hangulat. Nyáresti beszélgetések...

Ki az, akinek a fentiek nem dobogatják meg szívét? Érezzük a finom illatokat, az ízeket, halljuk az andalító estében elhangzó szavakat, miközben felciripel egy tücsök, és a világ megszűnik körülöttünk. Végre a MOST uralkodik, a pillanat, mely kitölti a teret körülöttünk...

Az ősz kiteljesítő ereje

2014. szeptember 17.

Elérkeztünk azokhoz a napokhoz, ahhoz az időszakhoz, hogy az eddig összegyűjtött információkat beépítsünk. Mondhatjuk úgyis, hogy eljött az ősz, és ezzel a befelé fordulás ideje. Nem számadásokról van szó, egyszerűen csak az események sodrásából kell kiszakadni, a nyári aktivitást kipihenve azon dolgokkal foglalkozni, melyek most igazán a lelkünk mélyéről törnek fel.

A belső nyugalom és a lehetőségek sokasága

2016. április 20.

Mi az, ami nekünk jó? Hogy találjuk meg azt, ami nekünk szól? Milyen reformok illenek bele világképünkben? Mit jelent számunkra az „egészséges életmód”? Az első és legfontosabb az, hogy ismerjük meg magunkat, és azt, amit nekünk jelent a nyugalom, és az „EGÉSZ-ség”. Amiben önmagunk vagyunk, és amitől töltődni tudunk.