Harmóniában a
természettel
0

Életmódunkat legtöbbször a szokásaink határozzák meg, amik szorosan kötődnek a munkánkhoz, családunkhoz, környezetünkhöz, amiben élünk. A szűk környezetünkről még beszélünk máshol, itt most leginkább arról szeretnénk írni, hogy milyen hatással van fizikai, lelki közérzetünk a mindennapjainkra. Mennyire fontos a testi- és lelki egészségünk. Előbbit leginkább a fizikai állapotunk és az étrendünk határozza meg. Mindkettőből (mozgás és étrend) nagyon sokféle, trendibbnél trendibb megoldás létezik; itt a legfontosabb kérdéseket szeretnénk áttekinteni, hogy mindenki biztonsággal választhasson mozgásfajtát és étrendet aszerint, hogy melyik áll hozzá a legközelebb, illetve hogy mire van igazán szüksége. Egyre nagyobb figyelmet kap napjainban lelki egészségünk megőrzése is, melyhez tapasztalatainkat felhasználva, aktuális témákat és kérdéseket vetünk fel, és világítunk meg különböző szempontokból. Beszélünk érzésekről, lelki állapotokról és napi viszonyulásokról.

Vegán kovászos kifli és csodás böjti mákosguba készítése

2021. március 15.  |  Írta: Sophia

Mindennapi kovászos kenyérünk mellett nem feledkezhetünk meg a többi péksüteményről sem. Kiemelten fontosnak tartom a hagyományörző ételeket, szükség szerint újragondolva. Tej, tojás és élesztőmentes kifliből varázsolt mákosguba különleges része lehet az ünnepli menünek, vagy a böjti ételeknek. Kipróbált recept a vajas kifli és a mákosguba szerelmeseinek, vegán módon! 

Évzáró összegzés- hogy indulsz neki a következő évnek?

2019. december 26.  |  Írta: Sophia

Év végével mindenkiben átsuhannak az év közben megélt emlékek. Szépek, és nehéz pillanatok egyaránt, melyek nyomott hagytak bennünk. Meggyötörnek, vagy örömökre emlékeztetnek. Mi tegyünk, hogy lépjünk tovább a következő esztendőbe?

6 éve indult útjára az első önismereti fesztivál, az Everness!

2018. szeptember 10.  |  Írta: Sophia

Ne hagyd ki az utolsó Everness Indián Nyár Fesztivált! Hogy miért? Megtudhatod a következő beszélgetésből, melyet a két alapító tag osztott meg velem. Célok, fejlődéstörténet és töretlen tetterő az elindulás óta. 

Ezt is Megúsztuk!

2018. július 16.  |  Írta: Sophia

Gyerekkori álom, vagy bakancs-lista? Abban egyetérthetünk, hogy majd minden hazánkban élő legalább egyszer elgondolkodik rajta, milyen lehet átúszni a Balatont! Íme, friss élménybeszámolónk, amely mindenkinek szól!

Önmegvalósítás és környezet-tudatosság

2018. május 11.  |  Írta: Sophia

Ha önmagadat képviseled, abból baj nem lehet. Hisz azokat az ideákat tudod legjobban átadni, amiben hiszel, abban vagy igazán erős. Megtalálni az erre legmegfelelőbb fórumot, néha feladattal jár, ám ha kellő rugalmasság van benned, kinyílik előtted a világ, és létrejöhet az, amit szívből képviselsz! Lássuk, hogy alakul ez személyes történetté az Evernessen belül!

Egy Közösség lelkesítő ereje

2018. április 24.  |  Írta: Sophia

Mindig jó érzés megismerni valamit, és valakiket, akiknek a nézetei közel állnak az enyémhez. Bepillantani munkásságuk színfalai mögé, hogy vajon ők hogyan teszik a dolgukat? Átérezni a lelkesedésüket, az elhivatottságukat. Az Everness szervezői Csapatával beszélgettem arról, hogyan áll össze a Nagy Egész. Miben rejlenek a részletek, mitől lesz jó, és más ez a Rendezvény?

Everness, ahol Önmagad lehetsz!

2018. április 13.  |  Írta: Sophia

Az Everness egy „nyitott közösségi tér”. Egy elfogadáson alapuló, szeretetteljes közeg. Ez a közeg lehetőségeket kínál fel, de nem ítél meg. Támogat, „lámpákat kapcsolgat”, helyet ad. Ő maga is dinamikusan változik. Pont úgy, ahogy a szervezők mennek át saját személyiségfejlődésükön, és így lesz évről évre mindig kicsit más.

Kiteljesedés női minőségeink oltárán

2018. február 07.  |  Írta: Sophia

Nőiségünknek sok oldala van, de sokszor csak néhányat élünk belőle. Megéléseink és kiteljesedéseink kortól és élethelyzettől ugyan függnek, de lelkünk ugyanaz marad: egy csodálatos, kreatív, teremtő energia.

Everness Indián nyár- őszi feltöltődés az önismeret jegyében

2017. szeptember 14.  |  Írta: Sophia

Az Indián nyár nem "csak egy" önismereti fesztivál: inkább egy tér, ahol élheted, amit szívből szeretnél, és nyitottan fogadhatod az átalakulás pozitív képeit. Biztonságban találhatod meg a számodra legmegfelelőbb eszközöket, melyekkel 3 teljes napon át élhetsz egy belsőséges közösségben.

Gyors medvehagymás leves

2017. március 26.  |  Írta: Verona

Ilyenkor tavasszal, amint kibújnak az első zöldek, rögtön ihatjuk a zöld turmixokat, amik nagyon egészségesek. Azonban ha meleg folyadékra vágyunk, akkor nekem az első számú kedvencem valamilyen zöld krémleves.