Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Évzáró összegzés- hogy indulsz neki a következő évnek?

Kategória: Lelki életünk
Írta: Sophia  |  2019. december 26.

Év végével mindenkiben átsuhannak az év közben megélt emlékek. Szépek, és nehéz pillanatok egyaránt, melyek nyomott hagytak bennünk. Meggyötörnek, vagy örömökre emlékeztetnek. Mi tegyünk, hogy lépjünk tovább a következő esztendőbe?

Bízhatjuk őket a feledés futószalagjára, nem véve tudomást a mögöttes érzésekről. És mi történik, ha idén máshogy teszünk? Próbáljuk ki, merjünk emlékezni! Gondoljuk át még egyszer az eseményeket, idézzük fel a pillanatokat! Figyeljük meg, ahogy elöntenek az élmények, és már kicsit kívülről látva, néhány helyzet helyére is kerül, értelmet nyer! Helyre tudhatjuk tenni mindazon az történést, amelyre év közben, a tennivalók és rohanások világában nem volt időnk. Engedjük kicsit bele magunkat, még a szorító érzékesbe is, és kérjük meg lelkünket a feldolgozásra!  Adjuk meg magunknak az időt! Hisz ilyenkor láthatunk igazán rá az összefüggésekre, mi mit hozott az életünkben. Mi változott, vagy mibe ragadtunk bele. Mit szerettünk volna, és abból mit sikerült ebben az évben megvalósítani? Mit tapasztaltunk, tanultunk, és milyen döntéseket hoztunk meg, melynek eredményei lassanként mutatják meg magukat.

És mi az, amit szeretnénk máshogy megélni a következő évben? Amit úgy érezzük, idén nem sikerült, de fontos számunkra! Mi legyen az új irány, ha váltanánk?

Engedd meg magadnak, most a lazítást! Tedd félre a tennivalókat, figyelj csak magadra, befelé egy percre! Csukd be az ajtót, hunyd be a szemedet, és csak hagyd, hogy előjöjjenek az emlékek, érzések. Nehéz, mélységekig átalakító időszakban vagyunk benne.  Ez Téged is érint. Neked sem könnyű mindig, ahogy másokat is néha meggyötör. Ezért pihenj meg most. Rád fér. Pörögjenek csak a csendben töltött percek. Az emlékek csak suhannak, megfigyelheted, elmélázhatsz rajtuk, és azok futnak tovább. Te maradsz, nem vagy azonos velük. Megfigyelő vagy az életed színpadán. Majd folytatódik a játék az új döntésekkel, amiket épp most hozol meg, mit is akarsz valójában! Mire figyelj a következő időszakban, milyen változások a lényegesek?

Belső világod, szíved arra próbál sarkallni, add át magad a napi örömöknek. Nyisd meg magad az érzésekre, kapcsolatokra, szeretetre, mert ez az, ami kiemelten fontos! Elengedni a berögzött, megtanult sémákat, átalakítani hiedelemrendszerünket, feloldozni magunkat a kötelezőnek hitt elvárások terhe alól. A munka keménységét felcserélni a meghitt percekre, baráti beszélgetésekre, önmagunk egészségének fontosságára, szerepére.

Aki fel tudja vállalni mindezen hatásokat, és a rohanásból leállni néhány perce, megértő szóra, pihentető programra, annak könnyebben fog beköszönteni az életébe az emelő energia átalakító hatása. Tudatosítja, mi az ami tényleg fontos! A család, a barátok, az élet valódi szépsége. Az összetartozás, a támogatás, az együtt megélt pillanatok. Egészségünk, hagyományaink, a digitális napi információkon túlmutató rohanás mentes élet. És mindezekhez nem kell semmi különöset tenni, csak naponta megállni néhány apró percre, és hagyni, megmozduljon szívünk energiája! Halljuk meg szavát, és lassan meg tudjuk tanulni, hogyan tegyünk érte, és így magunkért! Lépjük meg, amire int, amit sugall! Az számunkra az igazi érték.

És ilyenkor, karácsonykor, év végével törnek fel igazán lelkünk mélyéről azok az érzések, elnyomott vágyak, melyeket igazán fontosak számunkra. Ebben az időszakban nem tudunk elmenni mellette. Nézzünk a fátyol mögé, és ismerjük fel, mire van szükségünk, és azt is, hogy van választásunk! A Csoda bennünk van! Nyíljunk meg rá! Tegyünk magunkért, és vágyainkért!

Ezáltal lesz kerekebb az egész Világ. Ahogy Te elindulsz az őszinteség és önszeretet útján, úgy segíted társaidat is. Hidd el és bízz benne, hogy lehet minden eseményünk áramlásban, és örömökben gazdag!

Biztatnálak, hogy tegyél érte! Most, ebben a percben! Valósíts meg valamit, ami számodra fontos! Keresd meg, ha mélyre csomagoltad is, mi az a dolog, és indítsd útjára! Életed igazán örömteli megéléseid útjára!

 

Áldott Ünnepeket és Örömökben Gazdag Új Évet Kívánok Neked!

 

 

kép: pixabay.com

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Itt a tavaszi megújulás ideje!

2015. február 17.

Lezárult a farsangi időszak, hamvazószerdával megkezdődik a Nagyböjt, és ezzel párhuzamosan elérkezett az ideje a tavaszi nagytakarításnak, testünk tisztításának! Sokan nem is gondolnak rá, mennyire fontos, hogy a tavaszi tisztítókúrát, böjtnapokat nem csak a test szintjén kell megélni!

Programbontás az Evernessen

2018. június 02.

Már alig 2,5 hét, és kezdődik Alsőörsön az Everness fesztivál! Júni 20-25 között megnyitja kapuit a Pelso Camping, és indul a feltöltődés a Balatonnál. Workshopok, előadások, test-lélek kapcsolódások mindnekinek, saját ízlése szerint. A Holisztikus Élettel is találkozhattok. Programjainkat itt tudjátok olvasni.

Belső folyamataink

2014. október 08.

Tárd ki Szíved, és éld meg a Boldogságot!                                            

Nem könnyű, ugye?

Pedig azt mondják, nincs ebben semmi nehézség. Akkor miért van mégis az, hogy mindig hiányzik valami?