Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Egy Közösség lelkesítő ereje

Kategória: Lelki életünk
Írta: Sophia  |  2018. április 24.

Mindig jó érzés megismerni valamit, és valakiket, akiknek a nézetei közel állnak az enyémhez. Bepillantani munkásságuk színfalai mögé, hogy vajon ők hogyan teszik a dolgukat? Átérezni a lelkesedésüket, az elhivatottságukat. Az Everness szervezői Csapatával beszélgettem arról, hogyan áll össze a Nagy Egész. Miben rejlenek a részletek, mitől lesz jó, és más ez a Rendezvény? És akik az építőkockái mindennek, miért szeretnek itt dolgozni, mit ad nekik a közösség?

K.Zs: Hogy látod a ti közösségeteket, hogyan viszonyultok egymáshoz?

P.L: Itt valójában mindenki egyenrangú. Mindenkinek van szava, elmondhatja az ötleteit, gondolatait, nincs egy kifejezett hierarchikus munkaleosztás, vagy egy klasszikus főnök-beosztott viszony. Ezen szoktunk is nevetni, hogy amikor túl sokan vagyunk benn az irodában, akkor nem tudunk elbúcsúzni, mert mi mindig végigölelgetjük egymást érkezéskor, és távozáskor is.

S.E: Ez egy nagyon-nagyon színes és kreatív közösség. Amikor egy ötlet bekerül a vérkeringésbe, akkor pillanatok alatt formálódik, kerekedik, mert mindenki beleteszi a maga oldalát, személyiségét, fantáziáját. Ennek megvan a maga csodája, de az is igaz, hogy néha végeláthatatlan megbeszéléseket eredményez.

K-Sz V.: A mára már összeforrt szervezői csapatban mindenki maga választotta a szívéhez legközelebb álló szeletet a munkából. Így lelkesen és mindig új megoldásokat keresve vetjük bele magunkat a kihívásokba.

K.Zs: Mit ad neked a szervezők csoportja?

M.V: Konkrétan „A Csapatot”. Hogy valakikkel együtt munkálkodhatok egy célért, ami mindannyiunk felett van picivel. Valami magasztos célért való tevékenykedést. Nekem ez hiányzott az életemből sokáig, ezért is nagy kincs számomra. Elmegyek egy bármilyen más munkahelyre, ott lehet, hogy van csapat, és csinálsz valamilyen munkát, ami valamire jó. Közben hiányzik az eszme, a közeledés, vagy mind a kettő. Ami valamit hozzá tesz a világhoz, meg az emberek lelki fejlődéséhez, ha lehet így mondani. És azt gondolom, hogy az Everness az ilyen.

K.Zs: Hogy találod meg magadat a közösségi térben? Mennyire tudsz könnyen kommunikálni a többiekkel, vagy gondolataidat, elveidet, céljaidat megvalósítani?

D.G: Én vagyok talán az egyetlen, ahogy a mostani szervezőket ismerem, aki nem azt az irányt képviselem, amit ők. Nagyon-nagyon kilógok a sorból. Én a realista, realista fafejű vagyok. Én azért vagyok nagyon jó itt, mert én mindig mindent a másik oldalról mutatok meg. Rá tudok arra mutatni, hogy nézzétek meg azt a másik oldalról is. A többiek mindig mindent együtt, egy irányból tudnak nézni. Én nem hiszek a spiritualistában, én a tényekben, én a tudományokban hiszek. És pont, hogy erre van szükség!

K.Zs: Hogyan éled meg magad a mindennapi munkátokban?

Sz.I: Sokat kaptam az Evernesstől és munkatársaimtól is. Talán ez az első olyan hely, ahol úgy igazán energiát teszek a munkámba. Annyira természetes, hogy csináljuk, amit kell. Mindenki azért van itt, mert szeretne hozzátenni valamit, valami értéket a fesztiválhoz, magunkhoz.

K.Cs: Az első fesztivál után 2013-ban azt mondtam, hogy na, ez az, amit csinálni akarok! Minden egyes része olyan, ami úgy nagyon jó nekem. És nem is igazán tartom munkának már. Én azt gondolom, hogy elég nagy szabadsága van mindenkinek. Az alapértékekkel mindenki képben van, és azt is tudja, mi a dolga, mik a határidők. Néhány év után kezdünk úgy működni, mint egy normális cég. Azzal együtt, hogy a hangulat inkább baráti.

K.M: Szervező csapatunk nagy része önkéntesként kezdett el itt dolgozni. Olyan munkahely ez, amit személy szerint nem érzek munkahelynek. Itt nincs monotonitás, a feladatok mindig változnak, mindig érdekesek. Évről-évre fejlődünk, rendszerben gondolkodunk és jó ügyeket szolgálunk.

P.L: Ez életem munkája. Mintha mindaz, amit az előző 20 évben csináltam volna, az erre készített volna fel.

Valóság, vagy álom? Lehetséges mindezt megélni? Vannak, akik csak 1-2 évig részesei közvetlenül a szervezésnek. Ám aki egyszer belelépett a közösségbe, az onnantól kezdve családtag marad. Résztvevő, vagy szervező, igazából mindegy, ha szükséges, akkor lehet rá számítani. Mindenki, aki valamilyen módon kapcsolódik az Evernesshez, az formálja, alakítja, és részese.

Te milyen részét szeretnéd megélni az idén? Mit ad Neked az Everness-hangulat?

 

Ha még nem tudod, ajánljuk következő cikkünket, mely arról fog mesélni, hogyan működik az önmegvalósítás a Csapaton, és Fesztiválon belül!

 

fényképek: Vanik Zoltán- Everness

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A hidrolátumokról, felhasználhatóságukról röviden

2016. június 15.

Ma már egyre többen használják a hidrolátumokat, de még sokan nem ismerik, hogy mi mindenre is jók igazán. Gyengéden hatnak, nagyon tiszták, gyerekeknek, idős betegeknek is bátran használhatóak.

Csillagképek a zodiákus körön túl

2019. március 13.

Mi is az az asztrozófia? Miben különbözik a hagyományos asztrológiától? Mit tudhatunk meg belőle, mivel „több”, mint a csillagjegyek adta információ?

Januári akciónk és farsangi újdonságok!

2015. január 28.

Még a héten kihasználhatják januári nyitási akciónkat! Manufaktúránk által készített natúrkozmetikumainkat február 1-e éjfélig -15%-os kedvezményes áron vásárolhatják meg, míg 10.000 Ft feletti rendelés esetén a postázás ingyenes!
Februártól új akciókkal és egyéb érdekességekkel érkezünk, figyelje híreinket és fb oldalunkat!