Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Hat vár hat rád - történelmi emléktúra

Kategória: Hírek
Írta: Verona  |  2015. június 29.

Idén először rendezték meg Tolna megye déli részén azt a történelmi emléktúrát, mely a török időket hivatott felidézni. A rendezvény középpontjában egy olyan legyalogolható túraútvonal állt, mely összeköti a környéken régen állott, ma már legtöbb helyen csak hírből ismert várakat. A várak helyszínein berendezett csomópontokon pedig mindenféle ügyességi és egyéb játékban lehetett részt venni, pontokat gyűjteni. Mindeközben a dombóvári Szigeterdőben harcászati bemutatók sora és színes kézműves forgatag várta a látogatókat.

A túra reggel indult Dombóvárról és sorra járta a régi várak helyszíneit. A legtöbb helyen már csak egy várrom, vagy egy rövidke falszakasz látható, vagy már az sem. Az ügyességi és korabeli harcászati bemutatók a Szigeterdőn izgalmas és színes programot nyújtottak, voltak törökök, fegyverropogtatás, ágyútűz, kardvívás, lovagi torna, háremhölgyek tánca és még sok-sok érdekesség! Délután a gyerekeknek bábelőadást tartottak a Kemény Henrik ihlette Jancsival a középpontban.

Mi is készültünk, korabeli öltözékben, gyógynövény csokrokkal, sok-sok jótanáccsal, mint a régi vajákos-gyógyfüves asszonyok, a sok-sok üvegcse és gyógyfőzet között :) A jövendőmondó mellett foglaltunk helyet és igen jól éreztük magunkat ebben a megelevenített szerepben, egy középkori vásár közepén.

Volt óriás kovács- fújtató, kosárfonás, igazi tűzön főzött török kávé, korabeli bekecsek és bundák, és mindenféle finomság. A korabeli ruhába bújt fiatalok mind különböző sport- és hagyományőrző egyesület tagjai voltak a környékről. Még sok hasonló ötletes helyszínen szeretnénk részt venni, jövünk jövőre is! Köszönjük a színvonalas szervezést a városnak, a lehetőséget  és a meghívást, ezzel is erősítettük a helyi ízeket, mint helyi kisvállalkozás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Botanikus vásár Pécsett!

2018. május 11.

Jól indul az idei tavaszi szezon, hiszen az egyik legfelemelőbb érzés, mikor a gyöngyörűséges növények és virágok pompájában úszhatunk egész nap. Az idei áprilisi budapesti kertészeti vásár után itt a következő alkalom: a pécsi Botanikus vásár!

Nyári TÜKE Piacok

2016. június 16.

A 2 hetenkénti szokásos Kossuth téri TÜKE Piacon való megjelenésünket a foci EB és nyári szünidő kicsit megszakítja. Kérjük kedves vásárlóink megértését, hogy nem tudunk jelen lenni egyenlőre a téren. A webáruházas rendelési lehetőség továbbra is él, valamint a rendezvényeken való megjelenéseinket is érdemes figyelni.

Fesztiválozni mentünk!

2016. június 19.

Eljött a várva-várt nyár, és elérkezett az Everness fesztivál hete is. Műhelyünktől való távollétünk, és szabadságunk miatt június 24-e és július 4-e között a rendeléseket sajnos nem tudjuk postázni.