Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Diffúzor az illóolajok szolgálatában

Kategória: Aromaterápia
Írta: Hajni  |  2018. november 18.

Szeretünk egészségesek lenni, és lehetőleg úgy, hogy ez ne legyen túl nagy macera számunkra. Az illóolajok a növényeink kivonatai, benne az adott növény minden tudásával, amit könnyedén a javunkra fordíthatunk.

Ha még eddig nem gondoltál rá, akkor most van itt az ideje bevetni a régi bevált módszereket a téli fertőzésekkel, felsőlégúti megbetegedésekkel szemben. Vegyük elő a diffúzorokat a szekrényből, és használjuk őket minden nap, hiszen ezzel az egyszerűen működő szerkezettel megelőzhetjük, hogy ledöntsön bennünket egy kósza vírus, vagy akár egy baktériumos fertőzés.

Persze emellett fontos a megfelelő mennyiségű pihenés, egészséges életmód folytatása, a tiszta, szabad levegőn való tartózkodás, a vitaminokban gazdag étkezés.

Hogy hogyan működik a diffúzor? A diffúzor egy olyan ultrahangos megoldású hidegpárásító készülék, mely az egyszerű párásításon kívül alkalmas illóolajok porlasztására is. A legismertebb vírus és baktériumölő illóolajok közé tartoznak a citrom, a teafa, a levendula, a fahéj, a szegfűszeg, az eukaliptusz, a rozmaring, de a sornak itt még nincs vége. A diffuzorok az illóolajokat egyenletesen szétoszlatják a szoba levegőjében, és biztosítják az egészséges légteret. Persze a készülék arra is alkalmas, hogy megfelelő hangulatot teremtsünk otthonunkban, és ezáltal felfrissíthetjük magunkat, vagy derűsebbé tehetjük a napunkat.

Más olajokat használunk, ha tanulni, dolgozni szeretnénk, ha lelki fájdalmak gyötörnek, ha pihenni, relaxálni szeretnénk, ha az immunrendszerünket szeretnénk erősíteni, és még csak pár alkalmazási területről beszéltem.

Az illóolajokból mindenképpen terápiás minőséget használjunk, a csak illatosítás céljából forgalmazott olajoknak nincs fertőtlenítő, vagy gyógyhatása. Elsőre kellemesnek érezhetjük a szintetikus illatosítókat is, pedig jobb őket elkerülni, hiszen a legújabb kutatások szerint allergiát is okozhatnak. Azok vigyázzanak elsősorban, akiknek a családjában már volt ezekre az anyagokra érzékenység. A nem 100%-osan tiszta illatok pedig a fejfájáson kívül tönkretehetik a párologtatót is. 

Vigyázzunk magunkra télen is, jobb megelőzni a betegségeket, mint ha ledönt minket. Diffúzort találhatsz magadnak nálunk itt!

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Fesztiválozni mentünk!

2016. június 19.

Eljött a várva-várt nyár, és elérkezett az Everness fesztivál hete is. Műhelyünktől való távollétünk, és szabadságunk miatt június 24-e és július 4-e között a rendeléseket sajnos nem tudjuk postázni.

Szállítási díjak emelkedése 2021-ben

2021. március 30.

2021. áprilistól ismét emelkednek a fuvardíjak, a szerződéses partnerünk áremelése következtében.

Gyors medvehagymás leves

2017. március 26.

Ilyenkor tavasszal, amint kibújnak az első zöldek, rögtön ihatjuk a zöld turmixokat, amik nagyon egészségesek. Azonban ha meleg folyadékra vágyunk, akkor nekem az első számú kedvencem valamilyen zöld krémleves.