Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Az őszi táj, mint belső alakulásaink színtere

Kategória: Lelkünk titkai
Írta: Sophia  |  2014. október 28.

„Itt van az ősz, itt van újra..”, írja Petőfi Sándor ismert versében, és őszintén hasonló érzések fognak el a gyönyörű, sokszínű fák, a hulló levelek hatására, az egész lényemet átjáró változás csodálatosságával.

Elérkezett tehát az ősz, s ezzel a természet hívása. Cikázó gondolataink lenyugtatásának megfelelő színhelye az erdő, a rét, ahol a környezetünk csodálatos kincseire figyelve, a mozgó fákra, a színpompás levelekre fókuszálva mindent kicsit elfelejthetünk, mindent, ami nyomja lelkünket. Kitisztul a fejünk, és csak töltődünk, töltődünk, míg utunk véget ér, és hazatérünk a természet csodáit magunkba építve.

Megfigyelhetjük az egyes részleteket: a fák különbözőségét, ahogy az adott fafajták különböző színekben játszanak, ahogy más időben veszítik el harmatos zöld színűket, és hullajtják el leveleiket is. A bokrok, a cserjék színes bogyóinak hívogató szépsége, a talaj növényzete, ahogy a dér megcsípte, és fakulni kezd. Minden alakul, változik. A kifelé tágulásnak, és a pompás lombozatoknak, a rét dús növényzetének, színes virágainak ez évben a végéhez értünk. S hogy miért, miért sem, az erdő elmúló hangulata mégis természetes harmóniát sugároz felénk. Meleg színei az ölelő szeretet adják. Amit eddig aktívan kifelé árasztottak, most csendesen, mélyről jövően adják át.

Ha ügyesek vagyunk, átérezhetjük ezt a változást. Nem kell meditációba merülni ahhoz, hogy ráhangolódjunk arra, ami körbevesz minket. A levegő hűsebb fuvallata, a madarak csiripelése is jelzi, más időket írunk. A bensőnk lepihen, élvezi a táj nyugtató árnyjátékait, a napfény átsütését a hiányos lombozaton. Lépést, lépés után téve gyönyörködhetünk, feledünk, beépítünk, átformálunk, és így változunk át egy szempillantás alatt, hiszen bár csak kifelé figyeltünk, mégis a bensőnket szólítottuk meg.

Éljétek át ezt a csodát Ti is!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A belső nyugalom és a lehetőségek sokasága

2016. április 20.

Mi az, ami nekünk jó? Hogy találjuk meg azt, ami nekünk szól? Milyen reformok illenek bele világképünkben? Mit jelent számunkra az „egészséges életmód”? Az első és legfontosabb az, hogy ismerjük meg magunkat, és azt, amit nekünk jelent a nyugalom, és az „EGÉSZ-ség”. Amiben önmagunk vagyunk, és amitől töltődni tudunk.

Novemberi újdonságok - karácsonyváróban

2015. november 19.

Bizony következik a karácsony, és bár nem jelentkeztünk egy ideje, azért nem tétlenkedtünk, rengeteg újdonságot készítettünk elő, több olyat is, amit majd csak jövőre élvezhetünk ki teljes egészében!
 

Holdfázisok ritmusa életünkben

2014. szeptember 24.

A Hold mozgása szerinti ritmust évszázadokon keresztül felhasználták az élet megannyi területén. A Hold hatásait most a kertészkedés szempontjából járjuk körbe, de kezdésnek nem tekinthetünk el attól az egész rendszertől sem, amiből kialakult a ma is ismeretes Holdnaptár.