Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Hat vár hat rád - történelmi emléktúra

Kategória: Hírek
Írta: Verona  |  2015. június 29.

Idén először rendezték meg Tolna megye déli részén azt a történelmi emléktúrát, mely a török időket hivatott felidézni. A rendezvény középpontjában egy olyan legyalogolható túraútvonal állt, mely összeköti a környéken régen állott, ma már legtöbb helyen csak hírből ismert várakat. A várak helyszínein berendezett csomópontokon pedig mindenféle ügyességi és egyéb játékban lehetett részt venni, pontokat gyűjteni. Mindeközben a dombóvári Szigeterdőben harcászati bemutatók sora és színes kézműves forgatag várta a látogatókat.

A túra reggel indult Dombóvárról és sorra járta a régi várak helyszíneit. A legtöbb helyen már csak egy várrom, vagy egy rövidke falszakasz látható, vagy már az sem. Az ügyességi és korabeli harcászati bemutatók a Szigeterdőn izgalmas és színes programot nyújtottak, voltak törökök, fegyverropogtatás, ágyútűz, kardvívás, lovagi torna, háremhölgyek tánca és még sok-sok érdekesség! Délután a gyerekeknek bábelőadást tartottak a Kemény Henrik ihlette Jancsival a középpontban.

Mi is készültünk, korabeli öltözékben, gyógynövény csokrokkal, sok-sok jótanáccsal, mint a régi vajákos-gyógyfüves asszonyok, a sok-sok üvegcse és gyógyfőzet között :) A jövendőmondó mellett foglaltunk helyet és igen jól éreztük magunkat ebben a megelevenített szerepben, egy középkori vásár közepén.

Volt óriás kovács- fújtató, kosárfonás, igazi tűzön főzött török kávé, korabeli bekecsek és bundák, és mindenféle finomság. A korabeli ruhába bújt fiatalok mind különböző sport- és hagyományőrző egyesület tagjai voltak a környékről. Még sok hasonló ötletes helyszínen szeretnénk részt venni, jövünk jövőre is! Köszönjük a színvonalas szervezést a városnak, a lehetőséget  és a meghívást, ezzel is erősítettük a helyi ízeket, mint helyi kisvállalkozás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Önmegvalósítás és környezet-tudatosság

2018. május 11.

Ha önmagadat képviseled, abból baj nem lehet. Hisz azokat az ideákat tudod legjobban átadni, amiben hiszel, abban vagy igazán erős. Megtalálni az erre legmegfelelőbb fórumot, néha feladattal jár, ám ha kellő rugalmasság van benned, kinyílik előtted a világ, és létrejöhet az, amit szívből képviselsz! Lássuk, hogy alakul ez személyes történetté az Evernessen belül!

Aszpik Karácsony 2014

2014. december 21.

Szombaton a pécsi Csinos presszóban jártunk, a kézműves forgadalom már régóta nagyon vonzott minket. Most nem csak vásárlóként érkeztünk.

Nyári TÜKE Piacok

2016. június 16.

A 2 hetenkénti szokásos Kossuth téri TÜKE Piacon való megjelenésünket a foci EB és nyári szünidő kicsit megszakítja. Kérjük kedves vásárlóink megértését, hogy nem tudunk jelen lenni egyenlőre a téren. A webáruházas rendelési lehetőség továbbra is él, valamint a rendezvényeken való megjelenéseinket is érdemes figyelni.