Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
Egyből beleszerettem a dominánsan citrusos illatvailágába. Extrán kellemes és friss illatú deó, az izzadás ellen valóban hatékonyan működik. Nagyon tudom ajánlani! :)
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Értékeinkről

Kategória: Lelkünk titkai
Írta: Hajni  |  2019. március 06.

Neked tudod, hogy mi az érték? Hogy fogalmaznád meg magadnak?
Baráti beszélgetésekben, blogokon, tanulmányokban fel-fel bukkan az „érték” szócska. Ennek a szónak a jelentése viszont az elmúlt évszázadokban teljesen mást takart, mint amit ma képvisel.

És természetesen nem csak az idő függvényében változik a tartalom, hanem annak alapján is, hogy milyen közegben növünk fel, szüleink, barátaink, iskolatársaink szerint mi az ami a közösségünket jellemzi. Ebből alakul ki az ember jelleme, elvárásai saját maga, és a környezete iránt.

Hogy kinek mi jelent értéket, tehát személy, és társadalom függő, és nagyon széles a palettája. Van akinek csak a pénz az érték, de van akinek a család, a gyerekek, az egészség, a tudás, a környezetünk szeretete. És ebben az utóbbiban benne van az állatok növények szeretete, a hagyományaink, közösségünk szeretete, és a bolygónk védelme. És persze még sok minden kimaradt, mert van akinek az apróbbnak tűnő dolgok is meghatározzák az életét.

Ami miatt beszélni kell róla, hogy mindenkinek tudnia kell, hogy neki mi az ami számára az értéket képviseli, és tegyen érte, hogy az az érték megőrződjön a következő generációk részére is. Ha fontos a család, akkor igyekezzünk a saját és a gyermekeink testi, lelki egészségét megőrizni. És máris kapcsolódik hozzá a környezetünk védelme, hiszen ha egészséges embereket szeretnénk nevelni, azt nem lehet elszennyezett kizsarolt földön elérni. Ha kipusztítunk fajokat, mindegy, hogy a tenger élővilágából a cápákat, vagy a szárazföldről a méheket, fecskéket, akkor a természet ökológiájában egy láncszem kiesik, és ez előre nem látható veszélyeket rejt magában.

Ha tudjuk, hogy számunkra mi az érték, mi az ami fontos, akkor tudunk tenni érte, tenni magunkért. Mert csak akkor tudunk szembenézni saját magunkkal, és boldog életet élni, ha az életet a saját értékeinknek megfelelően éljük, nem mások elvárásai szerint, és nem úgy hogy közben tönkretesszük a környezetünket. A xx. század első felében még alig volt maradandó szemét, mindent lehetett hasznosítani. Ma pedig már ott tartunk, hogy a tartós fogyasztási cikkeket is pár éven belül ki kell dobnunk, mert eleve úgy tervezik őket. Tehát eleve szemetet termelünk.

Tudunk tenni a tendencia ellen? Igen, természetesen, ezért kell minél több embernek tisztában lennie, hogy számára mi az érték, és mit hajlandó tenni a megőrzése érdekében.

 

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Boldog Új Évet Kívánunk!

2015. január 09.

Mindenkinek lehetőségekben, pozitív élményekben gazdag Új Évet Kíván a Holisztikus Élet Csapata!

6 éve indult útjára az első önismereti fesztivál, az Everness!

2018. szeptember 10.

Ne hagyd ki az utolsó Everness Indián Nyár Fesztivált! Hogy miért? Megtudhatod a következő beszélgetésből, melyet a két alapító tag osztott meg velem. Célok, fejlődéstörténet és töretlen tetterő az elindulás óta. 

Natúrkozmetikumok - kik is ők valójában? 1.

2014. december 30.

A környezettudatos vásárlók közül egyre többen keresik azokat a termékeket, amik gyártásuk során vigyáznak a természetre, és a lehető legtermészetesebb alapanyagokból állnak. Ez a forradalom napjainkra elérte a kozmetikumok iparát is.