Harmóniában a
természettel
Élje meg életét természetesen! Holisztikus Hétfő április 1-én!

Termékeinkről mondták

Kislányom nagyon érzékeny a szúnyogcsípésekre, óriásira feldagadnak, vörösek lesznek, és nagyon lassan múlnak csak el. Sajnos csak tavaly nyár végén akadtam rá erre a szuper balzsamra. Ha időben bekentem a csípéseket, sikerült megakadályozni a vöröses duzzanatokat, és pár nap alatt nyomuk se volt. Nekünk nagyon bevált.
Pici Piac - a legkisebbek vására Holisztikus Hétfő kedvezményes szállítás VeraNatura natúrkozmetikumok Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete Mamami fórum 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Értékeinkről

Kategória: Lelkünk titkai
Írta: Hajni  |  2019. március 06.


Baráti beszélgetésekben, blogokon, tanulmányokban fel-fel bukkan az „érték” szócska. Ennek a szónak a jelentése viszont az elmúlt évszázadokban teljesen mást takart, mint amit ma képvisel.

És természetesen nem csak az idő függvényében változik a tartalom, hanem annak alapján is, hogy milyen közegben növünk fel, szüleink, barátaink, iskolatársaink szerint mi az ami a közösségünket jellemzi. Ebből alakul ki az ember jelleme, elvárásai saját maga, és a környezete iránt.

Hogy kinek mi jelent értéket, tehát személy, és társadalom függő, és nagyon széles a palettája. Van akinek csak a pénz az érték, de van akinek a család, a gyerekek, az egészség, a tudás, a környezetünk szeretete. És ebben az utóbbiban benne van az állatok növények szeretete, a hagyományaink, közösségünk szeretete, és a bolygónk védelme. És persze még sok minden kimaradt, mert van akinek az apróbbnak tűnő dolgok is meghatározzák az életét.

Ami miatt beszélni kell róla, hogy mindenkinek tudnia kell, hogy neki mi az ami számára az értéket képviseli, és tegyen érte, hogy az az érték megőrződjön a következő generációk részére is. Ha fontos a család, akkor igyekezzünk a saját és a gyermekeink testi, lelki egészségét megőrizni. És máris kapcsolódik hozzá a környezetünk védelme, hiszen ha egészséges embereket szeretnénk nevelni, azt nem lehet elszennyezett kizsarolt földön elérni. Ha kipusztítunk fajokat, mindegy, hogy a tenger élővilágából a cápákat, vagy a szárazföldről a méheket, fecskéket, akkor a természet ökológiájában egy láncszem kiesik, és ez előre nem látható veszélyeket rejt magában.

Ha tudjuk, hogy számunkra mi az érték, mi az ami fontos, akkor tudunk tenni érte, tenni magunkért. Mert csak akkor tudunk szembenézni saját magunkkal, és boldog életet élni, ha az életet a saját értékeinknek megfelelően éljük, nem mások elvárásai szerint, és nem úgy hogy közben tönkretesszük a környezetünket. A xx. század első felében még alig volt maradandó szemét, mindent lehetett hasznosítani. Ma pedig már ott tartunk, hogy a tartós fogyasztási cikkeket is pár éven belül ki kell dobnunk, mert eleve úgy tervezik őket. Tehát eleve szemetet termelünk.

Tudunk tenni a tendencia ellen? Igen, természetesen, ezért kell minél több embernek tisztában lennie, hogy számára mi az érték, és mit hajlandó tenni a megőrzése érdekében.

 

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

5 természetes megoldás alvási gondokra

2016. november 23.

Rengetegen panaszkodnak arra, hogy a szuperhold ideje óta nem tudnak pihentetően aludni. Van, aki pár nappal előtte is panaszkodott, vannak akik azóta sem tudnak nyugodtan végigaludni egy éjszakát. Nézzünk néhány apró, természetes ötletet, melyek segítenek nekünk a nyugodtabb pihenésben.

Csillagképek a zodiákus körön túl

2019. március 13.

Mi is az az asztrozófia? Miben különbözik a hagyományos asztrológiától? Mit tudhatunk meg belőle, mivel „több”, mint a csillagjegyek adta információ?

Megkezdődött a medvehagyma szezon

2017. március 15.

Ki ne hallott volna már a medvehagyma egészségre gyakorolt jótékony hatásáról? A szezon pont a "legjobb időben" érkezik: a böjti ételek, és tisztítókúrák méltó társaként kerülhet tányérunkra, s miközben erősíti immunrendszerünket, még ízlelőbimbóinkat is elvarázsolja. Hagymakedvelők előnyben!

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra..."
Weöres Sándor