Harmóniában a
természettel
Élje meg életét természetesen! XIII. Pécsi Dísznövény Kiállítás és Vásár - Mi is ott leszünk! Mi is ott leszünk! Holisztikus Hétfő június 3-án! PiciPiac június 16-án Fehérváron!

Termékeinkről mondták

Ez a kézkrém valami csoda eleinte zsíros, aztán pár másodperc alatt beszívja a bőröm és mint a baba bőre. Nagyon hálásak érte a kezeim, köszönöm szépen.
Pici Piac - a legkisebbek vására Holisztikus Hétfő kedvezményes szállítás VeraNatura natúrkozmetikumok Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete Mamami fórum 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Értékeinkről

Kategória: Lelkünk titkai
Írta: Hajni  |  2019. március 06.

Neked tudod, hogy mi az érték? Hogy fogalmaznád meg magadnak?
Baráti beszélgetésekben, blogokon, tanulmányokban fel-fel bukkan az „érték” szócska. Ennek a szónak a jelentése viszont az elmúlt évszázadokban teljesen mást takart, mint amit ma képvisel.

És természetesen nem csak az idő függvényében változik a tartalom, hanem annak alapján is, hogy milyen közegben növünk fel, szüleink, barátaink, iskolatársaink szerint mi az ami a közösségünket jellemzi. Ebből alakul ki az ember jelleme, elvárásai saját maga, és a környezete iránt.

Hogy kinek mi jelent értéket, tehát személy, és társadalom függő, és nagyon széles a palettája. Van akinek csak a pénz az érték, de van akinek a család, a gyerekek, az egészség, a tudás, a környezetünk szeretete. És ebben az utóbbiban benne van az állatok növények szeretete, a hagyományaink, közösségünk szeretete, és a bolygónk védelme. És persze még sok minden kimaradt, mert van akinek az apróbbnak tűnő dolgok is meghatározzák az életét.

Ami miatt beszélni kell róla, hogy mindenkinek tudnia kell, hogy neki mi az ami számára az értéket képviseli, és tegyen érte, hogy az az érték megőrződjön a következő generációk részére is. Ha fontos a család, akkor igyekezzünk a saját és a gyermekeink testi, lelki egészségét megőrizni. És máris kapcsolódik hozzá a környezetünk védelme, hiszen ha egészséges embereket szeretnénk nevelni, azt nem lehet elszennyezett kizsarolt földön elérni. Ha kipusztítunk fajokat, mindegy, hogy a tenger élővilágából a cápákat, vagy a szárazföldről a méheket, fecskéket, akkor a természet ökológiájában egy láncszem kiesik, és ez előre nem látható veszélyeket rejt magában.

Ha tudjuk, hogy számunkra mi az érték, mi az ami fontos, akkor tudunk tenni érte, tenni magunkért. Mert csak akkor tudunk szembenézni saját magunkkal, és boldog életet élni, ha az életet a saját értékeinknek megfelelően éljük, nem mások elvárásai szerint, és nem úgy hogy közben tönkretesszük a környezetünket. A xx. század első felében még alig volt maradandó szemét, mindent lehetett hasznosítani. Ma pedig már ott tartunk, hogy a tartós fogyasztási cikkeket is pár éven belül ki kell dobnunk, mert eleve úgy tervezik őket. Tehát eleve szemetet termelünk.

Tudunk tenni a tendencia ellen? Igen, természetesen, ezért kell minél több embernek tisztában lennie, hogy számára mi az érték, és mit hajlandó tenni a megőrzése érdekében.

 

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Fókuszban a babák

2017. március 16.

A tavaszi szezonban legkisebbjeink állnak a középpontban: többféle baba-mama rendezvényeken találkozhatunk, akciókkal és termék ajánlókkal kedveskedünk a gyerekes családoknak. Immár nemcsak natúrkozmetikumok, hanem, hanem horgolt gyerekjátékok is elérhetőek nálunk.

Megérkeztek kézműves nemez ékszereink!

2015. szeptember 07.

Megérkeztek első kézműves termékeink! Színesítsük ruháinkat ezekkel a különleges kiegészítőkkel, melyekkel a borúsabb napokon is vidámságot hozhatunk magunk és környezetünk perceibe!

Cetyl-alkohol - konzisztencia-növelő segéd-emulgeátor

2014. november 06.

INCI: cetyl-alcohol
Egy olyan összetevő, mely társ-emulgeátorként használható, növeli a készítmények sűrűségét, segíti az emulziók stabilitását. Gazdag, jól kenhető krémeket lehet segítségével készíteni, melyek puhává teszik a bőrt, védik és hidratálják azt, és könnyen felszívódnak.

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra..."
Weöres Sándor