Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Keringésserkentő masszázsolaj

Kategória: Kencekonyha
Írta: Verona  |  2016. február 02.

Tudom, sokan ritkán jutunk el masszőrhöz, pedig olyan jó lenne ha ezt a tevékenységet be tudná mindenki iktatni! A bőrnek jót tesznek a gazdag tartalmú olajok, az izmok-kötőszöveteknek az átdögönyözés, a lelkünknek a kényeztetés. Mindenünk el tud lazulni benne. Ha még ezt megtámogatjuk aromaterápiával, akkor egy nagyszerű ápolást tudhatunk magunkénak.

Sokszor mondják hogy mozogjunk többet, de tudjuk hogy ezt nem mindenki tudja beiktatni a mindennapjaiba. Az ülő munka és a mozgásszegény életmód viszont nem serkenti a testünket az oxigéncserére, alapjáraton működik az anyagcserénk is. Így tél derekán nagyobb igény van a keringés serkentésére, a frissítő masszázsra is, így ha elkészítjük otthon ezt az olajkeveréket, akkor kérjük meg párunkat hogy masszírozzá át vele tagjainkat! Ez az olajkeverék ápolja bőrünket, nem zsíros, nem tapad, könnyen felszívódik. A szezámolaj önmagában is serkenti a vérkeringést, melegítő hatású olaj, kiváló masszázshoz. A kiválasztott illóolajokat ízlés szerint válogathatjuk össze, a receptben találtak klasszikusan felhasznált illóolajok a felgyülemlett méreganyagok távozásának segítésére, a narancsbőr elsimításához és a keringés serkentéséhez. Ha csak a cellulitos területen szeretnénk használni, akkor cseppenthetünk még hozzá pár csepp fahéjat vagy feketeborsot. Tényleg pár csepp legyen!

Lássuk mit is tudunk összekeverni konyhánkban.

200ml masszázsolajhoz számoljuk a mennyiséget, ezt felezhetjük is, ha sok lenne:

  • Szükségünk lesz egy üres üvegre, melybe beletöltjük a kész olajat.
  • Egy mérlegre, amivel kimérjük a hozzávalókat, de ennél a receptnél megfelel a konyhai mérleg, vagy akár a szemmérték is a bázisolajok esetén.
  • Egy tiszta, kifertőtlenített edényre, melyben összekeverjük a készítményt, ideális egy kisebb üvegpohár vagy konyhai mérőkancsó.
  • Bázisolajokra, illóolajokra (csakis bevizsgált, jó minőségű illóolajokat válasszunk!)
     
  • Mérjük össze és keverjük össze a hidegen sajtolt bázisolajokat:
    100g szezámolaj
    50g olíva olaj
    30g szőlőmag olaj
    20g sárgabarackmag olaj
     
  • Csöpögtessük az olajokhoz az illóolajokat:
    20 csepp citrom
    20 csepp narancs
    10 csepp rozmaring
    10 csepp boróka
    10 csepp ciprus
    10 csepp grapefruit
     
  • Keverjük el őket, majd adjunk hozzá pár csepp E-vitamint. Ez segít hogy az olajaink ne avasodjanak meg túl hamar. Töltsük a tárolóba. Hasznos olyan kupakot választanunk, melyből kisebb sugárban tudjuk majd adagolni az olajat.
    A hidegen sajtolt olajok eltarthatóságát szigorúan tartsuk be, mert könnyebben romlanak! A keveréket fél éven belül legkésőbb használjuk fel, figyelembe véve az egyes felhasznált olajok lejárati idejét!

És végül csodáljuk meg milyen gyönyörű is a sárga olaj a kék flakonban: smaragdzöld!
Kellemes melegítős-frissítős olajozást kívánok!
 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Te hogyan véded a természetet magad körül?

2019. március 28.

Amikor egyre több helyen találkoztok a hírrel, hogy veszélyben vannak a méhek, a rovarok, a jegesmedvék, amikor hallod mennyivel növekszik évente a kontinensnyi szemét sziget az óceánban, amikor évről évre egyre rohamosabban nő az ökológiai lábnyomunk, elgondolkozol-e, hogy mi lesz a természettel?

5 természetes megoldás alvási gondokra

2016. november 23.

Rengetegen panaszkodnak arra, hogy a szuperhold ideje óta nem tudnak pihentetően aludni. Van, aki pár nappal előtte is panaszkodott, vannak akik azóta sem tudnak nyugodtan végigaludni egy éjszakát. Nézzünk néhány apró, természetes ötletet, melyek segítenek nekünk a nyugodtabb pihenésben.

Programbontás az Evernessen

2018. június 02.

Már alig 2,5 hét, és kezdődik Alsőörsön az Everness fesztivál! Júni 20-25 között megnyitja kapuit a Pelso Camping, és indul a feltöltődés a Balatonnál. Workshopok, előadások, test-lélek kapcsolódások mindnekinek, saját ízlése szerint. A Holisztikus Élettel is találkozhattok. Programjainkat itt tudjátok olvasni.