Harmóniában a
természettel
Élje meg életét természetesen! Karácsonyi rendelések december 19-ig!

Rendezvények

Termékeinkről mondták

Kb. fél éve használom ezt a hársfavirágos krémet, és nagyon elégedett vagyok vele, sokkal simább lett a tág pórusú bőröm, megfelelően puha és hidratált, és különösen tetszik, hogy egy nagyon könnyű, semleges illatú, természetes krémet használhatok reggel-este, melytől nem lesz zsíros, ragadós a bőröm.
Holisztikus Hétfő kedvezményes szállítás VeraNatura natúrkozmetikumok Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete Mamami fórum 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

A böjt és a mozgás kapcsolata

Írta: Sophia  |  2015. február 18.

Szervezetünk felfrissítése nem létezhet testünk átmozgatása nélkül, így elengedhetetlen a mozgás belső tisztulási napjaink alatt, és tavaszi felfrissülésünk során. Testünk átmozgatására szerencsére sok lehetőség adódik, hisz bármilyen erőltetés nélkül végezhető mozgásforma vagy sport ideális lehet, nem beszélve a korábbi cikkünkben felsorolt légző gyakorlatok, szaunázás és masszázsok szerepéről, működéséről.  Ha mértéket tartunk, és nem a maratoni győzelemre készülünk, ajánlott a szokásos edzésformánk is.  Nem szabad testünket túlerőltetni, hisz a tisztító kúrák, és böjti napok alatt szervezetünk máshogyan működik, az energiáival másképpen gazdálkodik! Jelentős sporttevékenység mellett a személyi edzővel, dietetikusunkkal szükséges egyeztetni!

Ebben az időszakban praktikus szempont a mozgásformákat az igazán tiszta levegőn végezni. Például, ha szeretünk futni, most ne a városi közlekedés melletti métereket válasszuk, hanem látogassunk el egy parkba, erdőbe, tisztásra, hogy tüdőnk, sejtjeink igazán tisztulhassanak, szellemünk is töltődni tudjon! Vagy jó idő esetén beszéljünk trénerünkkel, hogy a termi óránkat helyezzük át a szabad levegőre!  Keressünk új lehetőségeket, amiket még nem próbáltunk! Ezt egyszerű edzőtermi környezetben is megtehetünk, vagy a már látogatott fittness központukban ellátogathatunk egy párhuzamos órára. Lényeg, hogy élvezzük!

A böjtölés, és a tisztító kúrák során igazán ajánlott mozgásforma a pilates, a jóga, a séta, a kényelmes kocogás, az úszás és a tai chi. Mindenképp harmonikusan, tudatosan kell készülni, és így átélni az erre szánt időt! Figyeljük meg közben testünket, tudatosítsuk érzeteinket, a bennünk zajló változásokat, a környezetünket, a légzésünket! A böjt nem csak a fizikális tisztulásról szól, hanem lelkünk feltöltéséről is! Tudatosságunkat mélyítsünk, miközben nyirokrendszerünk működését fokozzuk. A mozgás napi mennyiségét, rendszerességét szabjuk személyhez, miközben figyeljünk arra, mit mikor végzünk. Kora reggeli és esti órákra más mozdulatok megfelelőek!

Reggel csak néhány, beindító mozdulat, nyújtás, jóleső nyújtózkodás, egész testünk könnyű átmozgatása javallt, így például a jógából ismert Napüdvözlet megfelelő lehet, mely során légzésünket is harmóniába hozzuk testünk működésével. Az esti órákra könnyű relaxáló mozdulatok, és nyugtató légző gyakorlatokat ajánlunk. Napközben bármely mozgásformát végezhetjük, az étkezések figyelembevételével (fő étkezések után 1 órával aktív mozgás nem ajánlott, jógánál ez inkább 2-3 óra). Ajánlottak a veséket, belső szerveket átmozgató mozdulatok, gyakorlatok, így például a jógából is ismert csavarodó ászanák, vagy hasprések, melyek szinonímái megtalálhatóak különböző gyógytornákban is.

Kellemes tisztulást kívánunk a mozgás igazi örömeink keresztül!

 

Fotó:
hazipatika.hu

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Mozgás a természet lankáin

2014. október 27.

Ha ősz, akkor ezzel megérkezett az igazi túraszezon is! Hiszen mikor máskor, és hogyan máshogy lehetne ennél tökéletesebben átélni az ősz szépségét, a természet változását, és ezzel párhuzamosan saját magunk belső alakulását? Lássuk, mit kell tudnunk ehhez!

Túrázási alapszabályok

2014. november 18.

Ha kedvet kaptunk a kirándulásokhoz, fontos néhány alapszabályt tudnunk, mielőtt útnak indulunk.

Tisztító kúrák és a böjt

2015. február 18.

Sok fórumon lehet olvasni hasznos jótanácsokat, pontos leírásokat különböző tisztító kúrákról és átlényegítő böjti napokról. A következő sorokban összeszedtük azokat a főbb pontokat, mellyel saját ütemünkben indíthatjuk el tisztulási folyamatunkat.

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra..."
Weöres Sándor