Harmóniában a
természettel
Élje meg életét természetesen! Holisztikus Hétfő március 4-én! PiciPiac március 10-én Fehérváron!

Termékeinkről mondták

Ó ezt mindenkinek ki kellene próbálni, már az illatától is jó kedvem lesz, de tényleg, szerintem az aromaterápiás hatása is igen kedvező, ezenkívül finom puha arcbőrt eredményez. Akinek extrém száraz a bőre annak inkább ajánlom a gazdagabb VeraNaturákat (borágós vagy gránátalmás arckrém) de az én bőröm időnként 'besokall' a zsíros krémektől és olyankor csak ez segít rajta. :)
Pici Piac - a legkisebbek vására Holisztikus Hétfő kedvezményes szállítás VeraNatura natúrkozmetikumok Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete Mamami fórum 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

A böjt és a mozgás kapcsolata

Írta: Sophia  |  2015. február 18.

Szervezetünk felfrissítése nem létezhet testünk átmozgatása nélkül, így elengedhetetlen a mozgás belső tisztulási napjaink alatt, és tavaszi felfrissülésünk során. Testünk átmozgatására szerencsére sok lehetőség adódik, hisz bármilyen erőltetés nélkül végezhető mozgásforma vagy sport ideális lehet, nem beszélve a korábbi cikkünkben felsorolt légző gyakorlatok, szaunázás és masszázsok szerepéről, működéséről.  Ha mértéket tartunk, és nem a maratoni győzelemre készülünk, ajánlott a szokásos edzésformánk is.  Nem szabad testünket túlerőltetni, hisz a tisztító kúrák, és böjti napok alatt szervezetünk máshogyan működik, az energiáival másképpen gazdálkodik! Jelentős sporttevékenység mellett a személyi edzővel, dietetikusunkkal szükséges egyeztetni!

Ebben az időszakban praktikus szempont a mozgásformákat az igazán tiszta levegőn végezni. Például, ha szeretünk futni, most ne a városi közlekedés melletti métereket válasszuk, hanem látogassunk el egy parkba, erdőbe, tisztásra, hogy tüdőnk, sejtjeink igazán tisztulhassanak, szellemünk is töltődni tudjon! Vagy jó idő esetén beszéljünk trénerünkkel, hogy a termi óránkat helyezzük át a szabad levegőre!  Keressünk új lehetőségeket, amiket még nem próbáltunk! Ezt egyszerű edzőtermi környezetben is megtehetünk, vagy a már látogatott fittness központukban ellátogathatunk egy párhuzamos órára. Lényeg, hogy élvezzük!

A böjtölés, és a tisztító kúrák során igazán ajánlott mozgásforma a pilates, a jóga, a séta, a kényelmes kocogás, az úszás és a tai chi. Mindenképp harmonikusan, tudatosan kell készülni, és így átélni az erre szánt időt! Figyeljük meg közben testünket, tudatosítsuk érzeteinket, a bennünk zajló változásokat, a környezetünket, a légzésünket! A böjt nem csak a fizikális tisztulásról szól, hanem lelkünk feltöltéséről is! Tudatosságunkat mélyítsünk, miközben nyirokrendszerünk működését fokozzuk. A mozgás napi mennyiségét, rendszerességét szabjuk személyhez, miközben figyeljünk arra, mit mikor végzünk. Kora reggeli és esti órákra más mozdulatok megfelelőek!

Reggel csak néhány, beindító mozdulat, nyújtás, jóleső nyújtózkodás, egész testünk könnyű átmozgatása javallt, így például a jógából ismert Napüdvözlet megfelelő lehet, mely során légzésünket is harmóniába hozzuk testünk működésével. Az esti órákra könnyű relaxáló mozdulatok, és nyugtató légző gyakorlatokat ajánlunk. Napközben bármely mozgásformát végezhetjük, az étkezések figyelembevételével (fő étkezések után 1 órával aktív mozgás nem ajánlott, jógánál ez inkább 2-3 óra). Ajánlottak a veséket, belső szerveket átmozgató mozdulatok, gyakorlatok, így például a jógából is ismert csavarodó ászanák, vagy hasprések, melyek szinonímái megtalálhatóak különböző gyógytornákban is.

Kellemes tisztulást kívánunk a mozgás igazi örömeink keresztül!

 

Fotó:
hazipatika.hu

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Túrázási alapszabályok

2014. november 18.

Ha kedvet kaptunk a kirándulásokhoz, fontos néhány alapszabályt tudnunk, mielőtt útnak indulunk.

Mozogjunk! De miért is?!

2015. január 06.

A karácsonyi dínom-dánomok után, és újévi fogadalmak miatt ismét felmerül legtöbbünkben a mozgás szükségességégének gondolata. Elméletben tudjuk, hogy egészséges, és egyszerűen csak KELL, de pusztán azért, mert ez egy Tény, el fogjuk-e kezdeni?!

Kiegészítő technikák a tavaszi tisztítókúrákhoz

2015. február 24.

A tisztítókúrák mellett elhanyagolhatatlan pont, hogy ne csak a táplálkozás oldaláról közelítsük meg a salaktalanítás témakörét. Testünket meg kell támogatni más eszközökkel is, különben a felszabaduló méreganyagok nem tudnak kiürülni szervezetünkből, és mellékhatásokat idéznek elő!

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra..."
Weöres Sándor