Harmóniában a
természettel
Élje meg életét természetesen! Zöld PiciPiac augusztus 25-én A Grundon! A SZERelem Útján Workshop Pilisszentkereszten augusztus 26-án! A levendula szerelmeseinek

Termékeinkről mondták

Nálunk ez a krém a lanolinos popóbalzsam mellett kisfiam másik ekcéma kenőcse, ami nyugtatja és gyógyítja a csúnya vörös foltokat, az illatát és az állagát is nagyon szereti.
Holisztikus Hétfő kedvezményes szállítás VeraNatura natúrkozmetikumok Pici Piac - a legkisebbek vására Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete Mamami fórum 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

A böjt és a mozgás kapcsolata

Írta: Sophia  |  2015. február 18.

Szervezetünk felfrissítése nem létezhet testünk átmozgatása nélkül, így elengedhetetlen a mozgás belső tisztulási napjaink alatt, és tavaszi felfrissülésünk során. Testünk átmozgatására szerencsére sok lehetőség adódik, hisz bármilyen erőltetés nélkül végezhető mozgásforma vagy sport ideális lehet, nem beszélve a korábbi cikkünkben felsorolt légző gyakorlatok, szaunázás és masszázsok szerepéről, működéséről.  Ha mértéket tartunk, és nem a maratoni győzelemre készülünk, ajánlott a szokásos edzésformánk is.  Nem szabad testünket túlerőltetni, hisz a tisztító kúrák, és böjti napok alatt szervezetünk máshogyan működik, az energiáival másképpen gazdálkodik! Jelentős sporttevékenység mellett a személyi edzővel, dietetikusunkkal szükséges egyeztetni!

Ebben az időszakban praktikus szempont a mozgásformákat az igazán tiszta levegőn végezni. Például, ha szeretünk futni, most ne a városi közlekedés melletti métereket válasszuk, hanem látogassunk el egy parkba, erdőbe, tisztásra, hogy tüdőnk, sejtjeink igazán tisztulhassanak, szellemünk is töltődni tudjon! Vagy jó idő esetén beszéljünk trénerünkkel, hogy a termi óránkat helyezzük át a szabad levegőre!  Keressünk új lehetőségeket, amiket még nem próbáltunk! Ezt egyszerű edzőtermi környezetben is megtehetünk, vagy a már látogatott fittness központukban ellátogathatunk egy párhuzamos órára. Lényeg, hogy élvezzük!

A böjtölés, és a tisztító kúrák során igazán ajánlott mozgásforma a pilates, a jóga, a séta, a kényelmes kocogás, az úszás és a tai chi. Mindenképp harmonikusan, tudatosan kell készülni, és így átélni az erre szánt időt! Figyeljük meg közben testünket, tudatosítsuk érzeteinket, a bennünk zajló változásokat, a környezetünket, a légzésünket! A böjt nem csak a fizikális tisztulásról szól, hanem lelkünk feltöltéséről is! Tudatosságunkat mélyítsünk, miközben nyirokrendszerünk működését fokozzuk. A mozgás napi mennyiségét, rendszerességét szabjuk személyhez, miközben figyeljünk arra, mit mikor végzünk. Kora reggeli és esti órákra más mozdulatok megfelelőek!

Reggel csak néhány, beindító mozdulat, nyújtás, jóleső nyújtózkodás, egész testünk könnyű átmozgatása javallt, így például a jógából ismert Napüdvözlet megfelelő lehet, mely során légzésünket is harmóniába hozzuk testünk működésével. Az esti órákra könnyű relaxáló mozdulatok, és nyugtató légző gyakorlatokat ajánlunk. Napközben bármely mozgásformát végezhetjük, az étkezések figyelembevételével (fő étkezések után 1 órával aktív mozgás nem ajánlott, jógánál ez inkább 2-3 óra). Ajánlottak a veséket, belső szerveket átmozgató mozdulatok, gyakorlatok, így például a jógából is ismert csavarodó ászanák, vagy hasprések, melyek szinonímái megtalálhatóak különböző gyógytornákban is.

Kellemes tisztulást kívánunk a mozgás igazi örömeink keresztül!

 

Fotó:
hazipatika.hu

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Gyors medvehagymás leves

2017. március 26.

Ilyenkor tavasszal, amint kibújnak az első zöldek, rögtön ihatjuk a zöld turmixokat, amik nagyon egészségesek. Azonban ha meleg folyadékra vágyunk, akkor nekem az első számú kedvencem valamilyen zöld krémleves.

Itt a tavaszi megújulás ideje!

2015. február 17.

Lezárult a farsangi időszak, hamvazószerdával megkezdődik a Nagyböjt, és ezzel párhuzamosan elérkezett az ideje a tavaszi nagytakarításnak, testünk tisztításának! Sokan nem is gondolnak rá, mennyire fontos, hogy a tavaszi tisztítókúrát, böjtnapokat nem csak a test szintjén kell megélni!

Mozgás a természet lankáin

2014. október 27.

Ha ősz, akkor ezzel megérkezett az igazi túraszezon is! Hiszen mikor máskor, és hogyan máshogy lehetne ennél tökéletesebben átélni az ősz szépségét, a természet változását, és ezzel párhuzamosan saját magunk belső alakulását? Lássuk, mit kell tudnunk ehhez!

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra..."
Weöres Sándor