Harmóniában a
természettel
Élje meg életét természetesen! Zöld PiciPiac augusztus 25-én A Grundon! A SZERelem Útján Workshop Pilisszentkereszten augusztus 26-án! A levendula szerelmeseinek

Termékeinkről mondták

Úgy örülök ennek a krémnek, eddig mindig kicsit bajban voltam mert a gyógyszertári termékektől vagy kipirosodott a bőröm, vagy nem bírtam az illatukat, vagy túl nehezek voltak és zsírosították az arcom. Jelentem nemrég teszteltem a napraforgó tejet egy belföldi nyaralás során és szuperül bevált, jó érzés az arcon, mintha még feszesítené is a bőrt egy kicsit, első nap a felkaromat nem kentem be mert türelmetlen voltam és siettem kifelé a napocskára, és hát estére bizony szépen megpirultam könyöktől lefelé, mindenhol máshol viszont (tehát ahol bekentem) rendben volt a dolog, 5 nap elteltével lett egy kis enyhe finom nyári színem de semmi leégés vagy ilyesmi. A vízben is fent marad úgy tűnik mert nem kentem újra fürdés-úszás után sem (türelmetlenség megint csak) mégis rendben volt, ha sokat voltam vízben akkor néhány helyen pl orr, szem környéke látszott egy picit egy halvány fehér réteg de azért nem csúnyán vagy zavaróan és hát legalább nyugodt az ember hogy védve van. Nagyon megbízom ebben a krémben ezek után, a nyár további részében is ezt fogom használni.
Holisztikus Hétfő kedvezményes szállítás VeraNatura natúrkozmetikumok Pici Piac - a legkisebbek vására Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete Mamami fórum 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Cetyl-alkohol - konzisztencia-növelő segéd-emulgeátor

Írta: Verona  |  2014. november 06.

 

Alapadatok

INCI: cetyl-alcohol

Funkciója: co-emulgeátor (segéd/társ-emulgeátor), konzisztencianövelő, bőrlágyító (emollient)

Típusa: nemionos; olaj a vízben (o/v) emulziókban használató; vízben nem, csak zsírban oldódik; olvadása kb. 50 ⁰C fokon kezdődik

Megjelenési formája: apró fehér viaszszerű pasztillák, illata semleges, nem érezhető

Származása: 100% növényi zsiradékból, általában kókuszolajból, ritkábban pálmavajból előállított zsíralkohol


Tulajdonságok

A cetyl-alkohol, vagy más néven palmityl-alkohol egy zsíroldékony zsíralkohol molekula, mely 16 szénatommal rendelkezik. (Semmi köze a közismert alkoholhoz, ami egy folyékony oldószer).
Kiváló bőrpuhító és hidratáló hatású társ-emulgeátor. Önmagában nem képes összekötni a krémek zsír- és vízfázisát, viszont más emulgeálószerrel együtt használva stabilizálja, sűrűsíti a készítményeket, gazdagabb textúrát ad nekik, „krémesebbek” lesznek.

Használható vizes készítményekben a zsírfázishoz adva, vagy csak zsíros összetevőkből álló ún. cold-krémekben, ahol a kenőcsöknek és balzsamoknak jó kenhetőséget és lágy, könnyen felszívódó állagot biztosít. Nem irritáló, nem érzékenyít, minden bőrtípus jól tolerálja. Enyhe filmképző hatása van, védi a bőrt a kiszáradástól, nedvességmegkötő tulajdonsága miatt hidratál. Segíti a krémek jobb felszívódását, mattítja a bőrfelületet, nem hagy csillogó nyomokat, zsíros utánérzést használat után.

Bár konzisztencianövelő hatású, ez a tulajdonsága elég enyhe; önmagában nem sűrűsíti jelentősen a készítményeket, ahhoz megfelelő fő-emulgeátorra és konzisztencianövelő vajakra, esetleg viaszokra is szükség lehet. 1%-os felhasználási aránya főleg a krém stabilitásában észrevehető, 5%-os használatánál már nagyon gyors felszívódási érzetet okoz, ami egy kézkrémnél jól jöhet. Klasszikus emulgeálószerekkel párosítva, mint például az emulsan vagy a lamecreme, a kellemes használathoz maximum 3%-ban alkalmazzuk, arckrémben ez az érték inkább csak 1,5-2%!


Felhasználása

  • Mindenfajta bőrre ajánlható, különösen a száraz bőr hálálja meg
  • Könnyen kezelhető, széleskörűen felhasználható
  • Stabilizálja a  a vizes készítményeket, javítja szerkezetüket, gazdagítja, lágyítja a vízmentes krémeket
  • Hajápoló készítményekben segít a hatóanyagoknak mélyen a hajba felszívódni
  • Az emulziókban 1-5%-ban lehet adagolni
  • Zsírfázisba téve melegítjük olvadásig
  • Arckrémekhez, testápolókhoz, kéz- és lábápoló krémekhez, hajkrémekhez, dezodorokhoz is használható.
  • A Ph értéket nem tolja el

Felhasználása külsőleg, kozmetikai alapanyagként, nem fogyasztható!

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Keringésserkentő masszázsolaj

2016. február 02.

Fázós tagjaink érzik még a hideget, sőt most indulnak be a téli vírusok is. Ha eddig becsülettel kentük magunkat shea vajjal, akkor a bőrünk nem száradt ki a hűvös téli szélben, vagy a szobai száraz levegőtől, tagjaink azonban kívánnak egy kis kényeztetést. Még nem jött el a tavaszi méregtelenítés ideje, de már felkészíthetjük testünket a kirobbanó tavaszra.

Őszi-téli bőrápolás kicsiknek és nagyoknak

2015. november 10.

Lassan már aranysárgába fordulnak a fák, az idő is egyre hűvösebbre fordul, de még kapunk gyönyörű napsütéses napokat. Egyre többen fordulnak hozzánk tanácsért, hogy mivel is védjék bőrüket a hideg évszakokban, hiszen nyáron nem használnak sok krémet, de télen bizony szomjas a bőrük.

Kökénymag olaj (Prunus spinosa)

2014. október 17.

Míg a kökény, mint gyógynövény egyre jobban ismert gyógyhatásáról és konyhai felhasználási lehetőségeivel kapcsolatban, addig az olaja egyenlőre ritkaságnak számít. Kevés elérhető szakirodalom áll róla rendelkezésre, bár a kozmetikában egyre gyakrabban használják fel virágának és gyümölcsének kivonatát.

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra..."
Weöres Sándor