Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Csillagképek a zodiákus körön túl

Írta: Sophia  |  2019. március 13.


Mi is az az asztrozófia? Miben különbözik a hagyományos asztrológiától? Mit tudhatunk meg belőle, mivel „több”, mint a csillagjegyek adta információ?

Ez a történetet nagyon régi időkre nyúlik vissza, így ott kezdem, ahol elindult: egyszer volt, hol nem volt, mikor még Óperenciás tenger sem volt, és még a kurtafarkú malac sem túrt... Miért is? Mert a történet odáig nyúlik vissza, amikor az Isten megteremtette a Földet és élővilágát, majd a 4. napon a Napot, a Holdat és a csillagokat, hogy elválassza a „setétséget a világosságtól”.  

De nézzük is rögtön a tényeket. Mióta világ a világ, figyeljük az égboltot. Iránytűként szolgált számunkra minden időkben. A Nap útja, a csillagok üzenetei a természeti népek alapvető információ-adó, és viszonyító pontjai. A nagy uralkodók udvarában mindig voltak „jövendőmondók”, akik a csillagok vizsgálatából tudtak következtetni a várható hatásokra, eseményekre.

A csillagok és bolygók üzenetei nélkülözhetetlenek voltak, „megvilágították” az életet, és a létezést. Aztán történt egyszer, kb. 2500 évvel ezelőtt Babilonban, hogy a megszokott csillagvizsgáló rendből egy egyszerűsített formát készítettek: ekkor született meg a hagyományos asztrológia 12 állatövi jegyének felosztása a kör 12 egyenlő részeként. Ekkor történt, hogy kivonták a „fényt”, az égi energiákat a Csillagos Égbolt erejét a folyamatokból. Ami maradt, az egy jól használható, egyszerűsített képlet, vagy mondhatjuk mátrixnak is, melyből sok információt megtudhatunk. Gyakorlati hatása jelentős, fizikális életünkre jó útmutató tud lenni. Ám mégis, mi maradt ki? Mit is jelent a kivont „fényerő”?

A 12 jegy 30 fokos felosztása, és tapasztalati hatásai a születési képletre vetítve legfőképpen fizikális-, ill. lelki életünk tereit mutatja be. Hogyan viszonyulunk környezetünkhöz és embertársainkhoz, miben kapunk nagyobb feladatokat, mit hozunk, mi a cél, mit látnak rajtunk, miben tükör társunk. Egy nagyon erős alapot képez a mindennapi megéléseinkről.

Emellett, ha megfigyeljük egy tiszta éjszakán az égboltot, vagy kinyitunk egy könyvecskét a csillagképekről, láthatjuk, hogy azok különböző méretűek. Ahogyan a Kos csillagzata egészen kicsi, úgy a Halaké már szinte óriási. Hatásuk, és energiájuk is ennek megfelelően változik. A bennük fénylő információk pedig azt mutatják meg, hogy a Földre leszületett lélek milyen szellemiséggel, milyen ok-okozati viszonyokkal érkezett. A fenti 12 jegy elemzése mellett a csillagképek bevonása egy jelentős plusz információt ad az összefüggésekről a háttérben, hogy egy kicsit magasabb szintről szemlélve tekinthessük rájuk!

Ehhez képest a 12 jegy egy egyszerűsített, földi logikával megalkotott rendszert alkot. Az ekliptikai csillagképek (amelyeket a Nap útja során érint) száma 14. Mi is az a hiányzó kettő, melyek nem kaptak helyet a zodiákus körön? Két fontos, egyben beavató minőségű csillagkép: a Nimród és Kígyótartó! Velük együtt teljes a kör!

Az asztrozófia („astro”= csillag, „(s)zófia”= bölcselet) tehát a teljes égbolt Földre vetített hatását vizsgálja: a bolygókat, a Tejutat, az ekliptikai csillagképeket (12 jegy és a fent említett 2), és az összes ekvatoriális csillagképet, mindent, ami az égen megtalálható. Hatásuk túlmegy a napi feszültségek és helyzetek elemzésén, mert együtt a Teljességet írják le az Egyénre vonatkoztatva. Nincsenek „rossz” hatások, kiegészülések vannak, feladatok, és átalakulások, és a magasabb minőségek, az EGY-ség felé törekvés fénymagjai. Egy személyes elemzés így abban különbözik, hogy a születési időpont pontosítása után nem csak a 12 jegy, 12 ház és 9 bolygó hatásait vizsgálja az asztrozófus, hanem az összes kiemelten érintett csillagképet is, mely ahogy az „Égre írva vagyon”, emelően hat a lélekre.


A zodiákus jegyek nagyjából követik a csillagképek égi helyét, de bizony van elcsúszás a csillagképek méretei miatt, így például a Bak zodiákus jegy mögött bizony a Nyilas csillagkép húzódik. Így egy elemzés során a Nyilas csillagkép fényerejét is hozzá kell venni a Bak jegy jellegzetességei mellé. S mit is kapunk így, melyről az asztrozófia igazán hírt ad? Valódi szellemiségünk fénye jelenik meg, mely tudja segíteni a megtestesült lélek minden lépését. Minden csillagüzenet egy nyitás az égi energiák felé, és így csakis emelő, tisztító hatású lehet! Nem tud elültetni káros, lehúzó, akár megbetegítő információkat. Mindig lehetőségeket mutat meg, ami segít lépni kicsit vagy nagyot, de mindenképp előre!

Ezzel nem állítja az asztrozófia, hogy minden más rendszer „hibás”! Fontos, ki milyen lelkülettel végzi az elemzést, az elemzőnek tiszták-e a csatornái, illetve az elemzést kérő mit, és azt milyen szinten tudja befogadni (a hagyományos, modern asztrológiával szemben egy karma- vagy védikus asztrológia már jóval előrébb mutat).

Összességében: az asztrozófia sosem jósol, az égi energiákat mondja el, melyből mindenki tud táplálkozik, mikor mennyire ügyesen. Az összes égi szereplőt figyeli, és adja fényüzenetüket az Egy-én részére a Teljességben.

Tapasztald meg a belső mélységeid a csillagképek tükrében, és ha van kedved, írd meg nekünk tapasztalataidat!

 

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A belső nyugalom és a lehetőségek sokasága

2016. április 20.

Mi az, ami nekünk jó? Hogy találjuk meg azt, ami nekünk szól? Milyen reformok illenek bele világképünkben? Mit jelent számunkra az „egészséges életmód”? Az első és legfontosabb az, hogy ismerjük meg magunkat, és azt, amit nekünk jelent a nyugalom, és az „EGÉSZ-ség”. Amiben önmagunk vagyunk, és amitől töltődni tudunk.

Everness, ahol Önmagad lehetsz!

2018. április 13.

Az Everness egy „nyitott közösségi tér”. Egy elfogadáson alapuló, szeretetteljes közeg. Ez a közeg lehetőségeket kínál fel, de nem ítél meg. Támogat, „lámpákat kapcsolgat”, helyet ad. Ő maga is dinamikusan változik. Pont úgy, ahogy a szervezők mennek át saját személyiségfejlődésükön, és így lesz évről évre mindig kicsit más.

Kiegészítő technikák a tavaszi tisztítókúrákhoz

2015. február 24.

A tisztítókúrák mellett elhanyagolhatatlan pont, hogy ne csak a táplálkozás oldaláról közelítsük meg a salaktalanítás témakörét. Testünket meg kell támogatni más eszközökkel is, különben a felszabaduló méreganyagok nem tudnak kiürülni szervezetünkből, és mellékhatásokat idéznek elő!