Harmóniában a
természettel
Élje meg életét természetesen! Holisztikus Hétfő április 1-én!

Termékeinkről mondták

Előrebocsátom, hogy a dezodort a férjem használja, szóval, ez egy igazi pasivélemény lesz. :) Már évekkel ezelőtt áttérítettem őt a natúr és biokozmetikumokra, nem használ sok mindent, a dezodor talán az egyetlen, amit viszont rendszeresen, szóval, nagyon nem mindegy, hogy mit ken magára minden áldott nap. Én beszerzem, ő használja, klasszikus felállás. :) A citromfű-teafásat nyár elején kezdte használni, és nagyon elégedett volt vele, mind az állagát, mind az illatát, mind a hatását tekintve. Pedig nem útépítő munkás ugyan, de nem egy légkondis irodában csücsül egész nap. Olyannyira megszerette, hogy amikor egy nap nem találta, ő maga elment a beszerzési helyre és vett még egyet. Szerintem ez minden elmond. :) Minden igényt kielégítő deo, köszönjük!
Pici Piac - a legkisebbek vására Holisztikus Hétfő kedvezményes szállítás VeraNatura natúrkozmetikumok Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete Mamami fórum 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Csillagképek a zodiákus körön túl

Írta: Sophia  |  2019. március 13.

Ez a történetet nagyon régi időkre nyúlik vissza, így ott kezdem, ahol elindult: egyszer volt, hol nem volt, mikor még Óperenciás tenger sem volt, és még a kurtafarkú malac sem túrt. Miért is? Mert a történet odáig nyúlik vissza, mikor az Isten megteremtette Földet és élővilágát, majd a 4. napon a Napot, a Holdat és a csillagokat, hogy elválassza a „setétséget a világosságtól”.  

De nézzük is rögtön a tényeket. Mióta világ a világ, figyeljük az égboltot. Iránytűként szolgált számunkra minden időkben. A Nap útja, a csillagok üzenetei a természeti népek alapvető információ adó , és viszonyító pontjai. A nagy uralkodók udvarában mindig voltak „jövendőmondók”, akik a csillagok vizsgálatából tudtak következtetni a várható hatásokra, eseményekre.

A csillagok és bolygók üzenetei nélkülözhetetlenek voltak, „megvilágították” az életet, és a létezést. Aztán történt egyszer, kb. 2500 évvel ezelőtt Babilonban, hogy a megszokott csillagvizsgáló rendből egy egyszerűsített formát készítettek: ekkor született meg a hagyományos asztrológia 12 állatövi jegyének felosztása a kör 12 egyenlő részeként. Ekkor történt, hogy kivonták a „fényt”, az égi energiákat a Csillagos Égbolt erejét a folyamatokból. Ami maradt, az egy jól használható, egyszerűsített képlet, vagy mondhatjuk mátrixnak is, melyből sok információt megtudhatunk. Gyakorlati hatása jelentős, fizikális életünkre jó útmutató tud lenni. Ám mégis, mi maradt ki? Mit is jelent a kivont „fényerő”?

A 12 jegy 30 fokos felosztása, és tapasztalati hatásai legfőképpen fizikális- lelki életünk tereit mutatja be. Hogyan viszonyulunk környezetünkhöz és embertársainkhoz, miben kapunk nagyobb feladatokat, mit hozunk, mi a cél, mit látnak rajtunk, miben tükör társunk. Egy nagyon erős alapot képez a mindennapi megéléseinkről.

E mellett, ha megfigyeljük egy tiszta éjszakán az égboltot, vagy kinyitunk egy könyvecskét a csillagképekről, láthatjuk, hogy azok különböző méretűek. Ahogy a Kos csillagzata egészen kicsi, úgy a Halaké már szinte óriási. Hatásuk, és energiájuk is ennek megfelelően változik. A bennük fénylő információk pedig azt mutatják meg, hogy a Földre leszületett lélek milyen szellemiséggel, milyen ok-okozati viszonyokkal érkezett. A fenti 12 jegy elemzése mellett egy jelentős plusz információt tudunk kapni arról, hogy mi miért van, mi a háttér, és hogy egy kicsit magasabb szintről szemlélve mik az összefüggések!

Ehhez képest a 12 jegy egy egyszerűsített, földi logikával megalkotott rendszert alkot. Az ekliptikai csillagképek (amelyeket a Nap útja során érint) száma 14. Mi is az a hiányzó kettő, melyek nem kaptak helyet a zodiákus körön? Két fontos, egyben beavató minőségű csillagkép: a Nimródról és Kígyótartó! Velük együtt teljes a kör!

Tehát, az asztrozófia („astro”= csillag, „(s)zófia”= bölcselet) a teljes égbolt Földre vetített hatását vizsgálja: a bolygókat, a Tejutat, az ekliptikai csillagképeket (12 jegy  a fent említett 2), és az összes ekvatoriális csillagképet, mindent, ami az égen megtalálható. Hatásuk túlmegy a napi feszültségek és helyzetek elemzésén, mert együtt a Teljességet írják le az Egyénre vonatkoztatva. Nincsenek „rossz” hatások, kiegészülések vannak, feladatok, és átalakulások, és a magasabb minőségek, az EGY-ség felé törekvés fénymagjai. Egy személyes elemzés így abban különbözik, hogy a születési időpont pontosítása után nem csak a 12 jegy, 12 ház és 9 bolygó hatásait vizsgálja az asztrozófus, hanem az összes kiemelten érintett csillagképet is, mely ahogy az „Égre írva vagyon”, emelően hat a lélekre.

A zodiákus jegyek nagyjából követik a csillagképek égi helyét, de bizony van elcsúszás csillagképek méretei miatt, így például a bak zodiákus jegy mögött bizony a Nyilas csillagkép húzódik. Így egy elemzés során a Nyilas csillagkép fényerejét is hozzá kell venni a bak jegy jellegzetességei mellé. S mit is kapunk így,  melyről az asztrozófia igazán hírt ad? Valódi szellemiségünk fénye jelenik meg, mely tudja segíteni a megtestesült lélek minden lépését. Minden csillagüzenet egy nyitás az égi energiák felé, és így csakis emelő, tisztító hatású lehet! Nem tud elültetni káros, lehúzó, akár megbetegítő információkat. Mindig lehetőségeket mutat meg, ami segít lépni kicsit vagy nagyot, de mindenképp előre!

Ezzel nem állítja az asztrozófia, hogy minden más rendszer „hibás”! Fontos, ki milyen lelkülettel végzi az elemzést, az elemzőnek tiszták-e a csatornái, illetve az elemzést kérő mit, és azt milyen tudja befogadni.. (A hagyományos, modern asztrológiával szemben egy karma- vagy védikus asztrológia már jóval előrébb mutat).

Összességében: az asztrozófia sosem jósol, az égi energiákat mondja el, melyből mindenki tud táplálkozik,- mikor, mennyire ügyesen. Az összes égi szereplőt figyeli, és adja fényüzenetüket az Egy-én részére a Teljességben.

 

Tapasztald meg a belső mélységeid a csillagképek tükrében, és ha van kedved, írd meg nekünk tapasztalataidat!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A belső nyugalom és a lehetőségek sokasága

Mi az, ami nekünk jó? Hogy találjuk meg azt, ami nekünk szól? Milyen reformok illenek bele világképünkben? Mit jelent számunkra az „egészséges életmód”? Az első és legfontosabb az, hogy ismerjük meg magunkat, és azt, amit nekünk jelent a nyugalom, és az „EGÉSZ-ség”. Amiben önmagunk vagyunk, és amitől töltődni tudunk.

Önmegvalósítás és környezet-tudatosság

2018. május 11.

Ha önmagadat képviseled, abból baj nem lehet. Hisz azokat az ideákat tudod legjobban átadni, amiben hiszel, abban vagy igazán erős. Megtalálni az erre legmegfelelőbb fórumot, néha feladattal jár, ám ha kellő rugalmasság van benned, kinyílik előtted a világ, és létrejöhet az, amit szívből képviselsz! Lássuk, hogy alakul ez személyes történetté az Evernessen belül!

Köszöntő

2014. augusztus 29.

Köszöntelek lelked belső folyamatainak megismerésében, lelki utadon!

Igazi Életed most kezd nyiladozni! Megélni a pillanatokat, teret adni vágyaidnak, álmaidnak.

"Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra..."
Weöres Sándor