Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Hasznos nyári úti-csomagok

Kategória: Ökoháztartás
Írta: Sophia  |  2017. június 23.

Utazás-pakolás-csomagok. Mit vigyek magammal? Mi fér bele a táskába? Mi az, ami elengedhetetlen az út során, és ami váratlanul érhet minket és jobb felkészülni rá?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések özöne száguld végig egy pillanat alatt agyunkban (legtöbbször nekünk nőknek), és próbáljuk optimalizálni táskáink méretét. Persze férfi oldalról nézve tömött bőröndünk korántsem tűnik optimális méretűnek. Ezen már nem változtathatunk, órákig pakoltunk ki és be, hogy minden (a mi szempontunkból) kevéssé fontosnak tűnő dolgot kivegyünk és otthon hagyjunk. Széles mosoly, derékrecsegtető mozdulatok, de legalább útra készen vagyunk!

Az alap kozmetikum táska

Minden nyaraláshoz - legyen szó két napos, vagy több hetes távollétről -, szükségünk van egy alapfelszerelésre. Ez különböző tud lenni aszerint hogy hova megyünk, milyen szállásunk lesz, gyerekkel vagy magunkban utazunk-e, túrázunk-kirándulunk vagy egy helyben pihenünk. Ami biztos, hogy minél kisebb egy kiszerelés, annál praktikusabb tud lenni.

Mit viszünk magunkkal? Ha belépünk a fürdőszobába, fogjuk az épp aktuálisan közkedvelt neszesszerünket, vagy azt a méretűt, amely még biztosan befér a táskába (még a fapados repcsik lecsökkentett méretű bőröndjébe is), és addig pakolunk bele, amíg megtelik. Amit hamarabb láttunk meg, az bele kerül, amit később, helyhiány miatt várhatóan kimarad.

Úgy is feltehetjük ezt a kérdés: mit kellene magunkkal vinnünk feltétlenül? Ez ugye függ a fenti pontoktól, de ha abból indulunk ki, hogy környezettudatosak vagyunk, és natúr pártiak, biztos, hogy saját szappanunk belekerül a csomagba. És várhatóan egy valamilyen krém. Arckrém, vagy testápoló, valami, amivel a hidratálást megoldhatjuk, és húzódó bőrünket (esetleg idegeinket) gyorsan enyhíteni tudjuk. Aztán nézzük csak, fogkrém és fogkefe, ez alap. Minima sminkcucc sem árt, legalább valami szemkontúrnak való, esti sétákhoz, esetleg étterembe menet. Vízparti nyaralásnál tuti kell naptej, esetleg bőrünk enyhítésére krém (ha nem vettük komolyan, hogy két óránként, és vízbemenetelt követően kenjük be magunkat), és nem árt, ha gondolunk a szúnyogokra is (elfogult vagyok, és az itthoni viszonyokból indulok ki). Gyerekek mellett zúzódásokra gyógyír, mert úgyis történik valami. Ez praktikus sportosabb nyaralások esetén is, magunk és párunk nyafijainak kezelésére.

Wellness nyaralás

Ilyen esetben bármit becsomagolhatunk, mert minden értünk van. Legalábbis azt hisszük. Szóval berakhatjuk kétféle kedvenc testápolónkat, szauna utáni ledörzsölés után jótékony hatású nappali és esti arckrémünket, kedvenc illatos szappanunkat. Az intim területek ápolása sem utolsó, köztudott, hogy a meleg víz kész bacitenyészet. A pihentető pancsolást és masszírozást követően a vacsorához illik megjelenni, így jóval több sminkcucc is jöhet, kivéve, ha pont ezeket a kötelező formációkat akarjuk kiküszöbölni nyaralásunk során. Ha smink, akkor kell a sminklemosó is. Persze lehet itt is egyszerűsíteni: egy zsíros, jó minőségű krémmel (akár natúr shea vajjal) el lehet távolítani a sminket, utána arcot mosni egy finom kecsketejes szappannal, majd jöhet az arcpermet/lemosó, végül a megszokott krémünk. Mert a pihenés arról is szól, hogy ráncaink, karikáink mennyiségét csökkentsük a pihenés által, tehát ha hét közben el is felejtjük bőrfeszesítőnket használni, legalább ilyenkor kényeztetjük vele magunkat.

Nyaralás kicsikkel

Bébikhez leírhatatlan mennyiségű cucc kellhet, egy egész táska, hogy legyen elég váltóruha, pelenka, ápolócuccok, játékok, stb. Magunknak emellé max alvást segítő teák férnek be, limitált szériában. Saját krémeink helyett úgyis a popsikrém (ami természetesen kiváló kézkrémnek is, hogy magunknak is találjunk valamit) és a fürdető kerül a táskába. Ha nagyon praktikusak vagyunk, még egy levendula- vagy rózsa vizet is elcsomagolunk, ami szintén egyszerre jó babának és mamának, fújhatjuk frissítő testpermetként, kipirosodott popóra, napozástól kipirult bőrre.

Miben segítünk?

A bekezdések és termékek listája ugyanolyan "rövid" lett, mint táskánk súlyának minimalizálása. Így érthető, hogy igyekeztünk mi is ennek megfelelően alakítani ki csomagajánlatainkat a VeraNatura manufaktúra által készített natúrkozmetikumokból. Praktikusan, a természetesség jegyében.

Kellemes válogatást a pakolás előtti rövid időben és pihentető nyaralást kívánunk mindenkinek! :)

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Értékes nedűk, avagy hogy készülnek a gyógylikőrök

2015. június 11.

Napfény. Gyümölcsök. Meleg. Jó hangulat. Nyáresti beszélgetések...

Ki az, akinek a fentiek nem dobogatják meg szívét? Érezzük a finom illatokat, az ízeket, halljuk az andalító estében elhangzó szavakat, miközben felciripel egy tücsök, és a világ megszűnik körülöttünk. Végre a MOST uralkodik, a pillanat, mely kitölti a teret körülöttünk...

Hat vár hat rád - történelmi emléktúra

2015. június 29.

Idén először rendezték meg Tolna megye déli részén azt a történelmi emléktúrát, mely a török időket hivatott felidézni. A rendezvény középpontjában egy olyan legyalogolható túraútvonal állt, mely összeköti a környéken régen állott, ma már legtöbb helyen csak hírből ismert várakat.

Kakaóvaj (Theobroma cacao)

2014. szeptember 10.

A kakaóvaj zsírsavösszetételében gazdag olajsavban, sztearinsavban és palmitinsavban. A kíméletes feldolgozás miatt megőrzi magas polifenol tartalmát, így gazdag antioxidánsokban, ami kiváló bőrápolóvá teszi. Antivirális, antibakteriális és rákellenes hatása is van, kozmetikumokban mégis hidratáló és napvédő funkciója miatt a legnépszerűbb.