Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Téli hideg és a megfázás

Kategória: Aromaterápia
Írta: Sophia  |  2017. január 20.


Téli hideg, influenza? Piros orr, kisebesedett ajkak? Ki ne ismerné ezeket a jelenségeket, főképp így januárban.

Az új év kezdetével a megbetegedések száma hatványozottan megnövekszik. Akit még az első napokban nem kapott el a nátha, vagy egy vírus, azok közül sajnos sokan estek bele a „kórba” a napokban. Mit lehet tenni? Először is, sosem lehet eleget hangsúlyozni, hogy milyen fontos a megelőzés!

Megfelelő mennyiségű pihenés

A karácsonyi időszak feltöltő napjai után nagy váltás újra munkába állni, felvenni az előző évben lerakott fonalat, és teljes gőzerővel nekiindulni a kihívásoknak. Ez nem mindenkinek megy egyszerűen. Így fontos, hogy a mindennapi munka után adjunk magunknak regenerálódási időt, töltsük szabad perceinket hobbinkkal, töltekezzünk a melegben, olvassunk, vagy szolid tempóban kezdjük visszavenni az edzéstervünket. Fokozatosan mindent! Ha a szervezetünk kifárad, akkor a vírusok is jobban megtalálnak minket.


Kiegyensúlyozott étrend és vitaminok

Nem elhanyagolható kérdés a nyomelemek megfelelő bevitele. A téli hónapokban jóval nagyobb igénybevételnek vagyunk kitéve, az idényzöldségek, gyümölcsök száma kevés, a primőr áru vitamin- és ásványi anyag tartalma pedig sajnos nem elegendő a megmérettetésekhez. Ajánlatos olyan termékeket fogyasztani, melyek kistermelésből származnak, és vagy a nyári időszak alatt eltett termények, vagy idény jelleggel, de várhatóan magasabb hatóanyag tartalommal rendelkeznek (pl. friss savanyú káposzta, cékla, sütőtök, alma, stb.). Vitamin- és ásványi anyagokból érdemes vagy alkoholos tinktúrákat fogyasztani, vagy a még kevesek által ismert vitamin spray-ket alkalmazni. A nyálkahártyáról a hatóanyagok gyorsan felszívódnak, kikerülik az emésztés folyamatát,  így a tabletták 10-15%-os felszívódási aránya helyett megközelítően 100%-os felszívódással tudnak működni. Ne felejtsük el, hogy télvíz idején milyen fontos a megfelelő D-vitamin bevitel! 

Tipp: Vitamist Vitaminspray


Aromaterápia az egészségért

Megelőzésképpen, vagy ha már ledöntött minket a betegség, egyaránt jó terápia a párologtatás. A 100%-os tiszta, valódi illóolajok használatához ajánlott megfelelő, illóolajokhoz is alkalmas párologtatót, ún. diffuzőrt használni. Az illóolajoknál fontos a jó minőség, mert a szintetikus termékekre sokan allergiás reakcióval válaszolnak, és a hatásuk is elenyésző a minőségi illókhoz képest. Olyan illóolajokat válasszunk a téli időszakban, melyek a légkört fertőtlenítik, frissítik, és egyben a jókedvet segítik. Utóbbi is nagyon fontos, hiszen ha stabilak vagyunk lelkileg, a betegségek kisebb eséllyel döntenek le minket a lábunkról.

Tipp: Immunerősítő keverék

Az aromaterápiás készítményeket használhatjuk már kialakult betegségeknél is. Könnyen és gyorsan tud segíteni orrdugulás, felső légúti panaszok esetén, és jól alkalmazható a gyermekek kezelésekor is. Figyelem! A használati utasítások betartása fontos, néhány csepp, vagy egy-egy szimat elegendő egy alkalommal!


Bőrápolás betegség alatt

Orrfújásos perceink velejárója orrunk, ajkunk ápolása is. Ne feledjük, itt sem mindegy milyen alapanyagú terméket használunk! A kőolaj származékokkal készülő, szintetikus alapanyagú termékek immunrendszerüket nem támogatják, és sok esetben felkönnyebbedést sem okoznak, csak egy kis „zsírt” visznek bőrünkre, mely segít a további kiszáradást elkerülni, de egyben le is zárja a pórusokat. Válasszunk alternatívát minőségi natúrkozmetikumokból! Érdemes olyat használni, mely hámosító, valamint gyulladásgátló, és/vagy sebgyógyító hatással rendelkezik. A megszokott méhviasz vagy lanolin tartalmú balzsamok mellett a vízbázisú krémek gyorsan felszívódnak, így a következő orrtörölgetésnél már be is szívódtak a bőrbe.

Tipp: Körömvirág balzsam árnika kivonattal

Kívánunk mindenkinek egészséggel megáldott téli napokat!

Fotók: pixabay.com/hu/photos
 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Erdei mályva – a hurutoldó-gyulladáscsökkentő gyomnövény

2014. szeptember 08.

Az idei nyáron a lila virágú mályvából, vagy ahogy más néven is ismerjük, a papsajtból minden patakparton rengeteget láthattunk, nehéz volt őket nem észrevenni. Amerre csak haladtunk és egy talpalatnyi zöldet láttunk, azon mindenhol ezek a gyönyörű pillekönnyű lilás virágok pompáztak. Utánanéztünk hát, hogy mire is használhatjuk fel őket, ha szorgalmasan gyűjtögetjük virágát és levelét.

Mozogjunk! De miért is?!

2015. január 06.

A karácsonyi dínom-dánomok után, és újévi fogadalmak miatt ismét felmerül legtöbbünkben a mozgás szükségességégének gondolata. Elméletben tudjuk, hogy egészséges, és egyszerűen csak KELL, de pusztán azért, mert ez egy Tény, el fogjuk-e kezdeni?!

A hidrolátumok frissítő hatása

2016. július 13.

A nyári kánikulában mindig jól esik egy finom frissítő ital, mint például egy limonádé, amihez az aromavizek remekül felhasználhatóak.