Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Ünnepi hangulatban- karácsonyi kézműves vásárok

Kategória: Lelki életünk
Írta: Sophia  |  2016. november 26.

Bár már unalmassá vált az ajándékok utáni szaladgálás, és megfogadtuk, idén tényleg nem vásárolunk semmit, mégis, egy meghitt hangulatú, igényes kézműves vásáron szívesen töltjük időnket, és hangolódunk a Szeretet Ünnepére.

Hogy is van ez? Egész évben mindent ráfoghatunk az időhiányra, és rohanásra. De november vége és a december hónap arra hív, hogy lassítsunk és vegyük észre, ami körülvesz minket.

Úton-útfélen, minden nagyobb városkában vannak már néhány napos, vagy egész adventi időszak alatt megrendezésre kerülő kézműves kirakodó vásárok. Sokan már csak azért járunk ezekre, mert jól esik egy fél órácskára kiszakadni a teendők közül, és szemet-lelket gyönyörködtetni a szebbnél szebb kézműves tárgyak világában. Sok készítőt csak ilyenkor lehet fülön csípni, és különleges termékeiket megszemlélni.

Néhány esetben viszont ekkor üt be a 22-es csapdája: a csodálatos tárgyak világában elgyengülünk, egy másik dimenzióba kerülve meghalljuk a dallamot, mellyel a tárgyak szólítanak meg bennünket. Egy ideig ellenállunk, aztán néhány kincset mégis megveszünk. Ha pedig már megvettük, ajándékba visszük, mert magunkra ugyan keveset áldozunk, de egy telibetalált ajándéktárggyal örülünk, hogy Szeretteinket elvarázsolhatjuk.

Hát így megy ez évről évre.

Igényes vásárban lenni jó. Áthangolnak a kézzel készített tárgyak, a készítőkkel való találkozások, akár meghitt beszélgetések, melyek egy másik világot mutathatnak, mint a napi robot, vagy a bevásárlóközpontokban kapható termékek világa. Ez valahogy olyan, mint a nagyi főztje. Szívvel készül. Az élet ezen ízét, ezt a hangulatot tudjuk belélegezni ezeken a vásárokon. Valami olyat, ami máshol nem, vagy csak nagyon kevéssé "kapható".

Sétálgassunk át a bódék között ezzel a figyelemmel, ami mélyebbre hat, mint pusztán a karácsonyi fények.


Boldog Ádventot, és az Ünnepekre való készülődést!

 

 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nyári szabadnapok a Holisztikus Élet műhelyében

2019. július 23.

Nyári szabadnapok nálunk, a pihenés jegyében. 

GLS szállítási díjak emelkedése

2020. április 03.

A szállítmányozó futár cégünk áremelést érvényesített szerződéses partnerei felé, így április elsejétől az általunk felszámított szállítási költség is emelkedik.

Szállítási díjak emelkedése 2021-ben

2021. március 30.

2021. áprilistól ismét emelkednek a fuvardíjak, a szerződéses partnerünk áremelése következtében.