Harmóniában a
természettel
0
Rendezvények
Termékeinkről mondták
VeraNatura natúrkozmetikumok 100% elégedettségi garancia Holisztikus Élet facebook oldal

Cikkek

A családállítás és Hellinger terápia rendszere

2014. november 17.  |  Írta: Sophia

Bert Hellinger német terapeuta mutatott rá azokra a családon belül, generációkon is átívelő mechanizmusokra, melyek adott esetben döntő módon határozhatják meg egy ember életét. A családrendszerben korábban élt emberek sorsa, az őket ért negatív események akár a néhány generációval később születettekre is kihatással lehetnek. Ahogy a szállóige ismert: „hetedíziglen” térhet vissza egy adott problémakör.

Cetyl-alkohol - konzisztencia-növelő segéd-emulgeátor

2014. november 06.  |  Írta: Verona

INCI: cetyl-alcohol
Egy olyan összetevő, mely társ-emulgeátorként használható, növeli a készítmények sűrűségét, segíti az emulziók stabilitását. Gazdag, jól kenhető krémeket lehet segítségével készíteni, melyek puhává teszik a bőrt, védik és hidratálják azt, és könnyen felszívódnak.

Az őszi táj, mint belső alakulásaink színtere

2014. október 28.  |  Írta: Sophia

„Itt van az ősz, itt van újra...”, írja Petőfi Sándor ismert versében, és őszintén hasonló érzések fognak el a gyönyörű, sokszínű fák, a hulló levelek hatására, az egész lényemet átjáró változás csodálatosságával. Elérkezett tehát az ősz, s ezzel a természet hívása.

Mozgás a természet lankáin

2014. október 27.  |  Írta: Sophia

Ha ősz, akkor ezzel megérkezett az igazi túraszezon is! Hiszen mikor máskor, és hogyan máshogy lehetne ennél tökéletesebben átélni az ősz szépségét, a természet változását, és ezzel párhuzamosan saját magunk belső alakulását? Lássuk, mit kell tudnunk ehhez!

Kökénymag olaj (Prunus spinosa)

2014. október 17.  |  Írta: Verona

Míg a kökény, mint gyógynövény egyre jobban ismert gyógyhatásáról és konyhai felhasználási lehetőségeivel kapcsolatban, addig az olaja egyenlőre ritkaságnak számít. Kevés elérhető szakirodalom áll róla rendelkezésre, bár a kozmetikában egyre gyakrabban használják fel virágának és gyümölcsének kivonatát.

Belső folyamataink

2014. október 08.  |  Írta: Sophia

Tárd ki Szíved, és éld meg a Boldogságot!                                            

Nem könnyű, ugye?

Pedig azt mondják, nincs ebben semmi nehézség. Akkor miért van mégis az, hogy mindig hiányzik valami?

Holdfázisok ritmusa életünkben

2014. szeptember 24.  |  Írta: Verona

A Hold mozgása szerinti ritmust évszázadokon keresztül felhasználták az élet megannyi területén. A Hold hatásait most a kertészkedés szempontjából járjuk körbe, de kezdésnek nem tekinthetünk el attól az egész rendszertől sem, amiből kialakult a ma is ismeretes Holdnaptár.

Az ősz kiteljesítő ereje

2014. szeptember 17.  |  Írta: Sophia

Elérkeztünk azokhoz a napokhoz, ahhoz az időszakhoz, hogy az eddig összegyűjtött információkat beépítsünk. Mondhatjuk úgyis, hogy eljött az ősz, és ezzel a befelé fordulás ideje. Nem számadásokról van szó, egyszerűen csak az események sodrásából kell kiszakadni, a nyári aktivitást kipihenve azon dolgokkal foglalkozni, melyek most igazán a lelkünk mélyéről törnek fel.

Kakaóvaj (Theobroma cacao)

2014. szeptember 10.  |  Írta: Verona

A kakaóvaj zsírsavösszetételében gazdag olajsavban, sztearinsavban és palmitinsavban. A kíméletes feldolgozás miatt megőrzi magas polifenol tartalmát, így gazdag antioxidánsokban, ami kiváló bőrápolóvá teszi. Antivirális, antibakteriális és rákellenes hatása is van, kozmetikumokban mégis hidratáló és napvédő funkciója miatt a legnépszerűbb.

Erdei mályva – a hurutoldó-gyulladáscsökkentő gyomnövény

2014. szeptember 08.  |  Írta: Verona

Az idei nyáron a lila virágú mályvából, vagy ahogy más néven is ismerjük, a papsajtból minden patakparton rengeteget láthattunk, nehéz volt őket nem észrevenni. Amerre csak haladtunk és egy talpalatnyi zöldet láttunk, azon mindenhol ezek a gyönyörű pillekönnyű lilás virágok pompáztak. Utánanéztünk hát, hogy mire is használhatjuk fel őket, ha szorgalmasan gyűjtögetjük virágát és levelét.